Newsroom

Newsroom

Ποινική δίωξη στις δύο γυναίκες που έριχναν λάδι στα μουσεία

Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων άσκησε ο εισαγγελέας, σε βάρος των δυο γυναικών που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις με υγρό σε εκθέματα μουσείων της Αθήνας.

5b48b2491dc524904e8b45b4 1

Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο όπου αν και ζήτησαν να δικαστούν σήμερα, η έδρα ανέβαλε την δίκη ώστε να προσκομιστεί στο δικαστήριο η έκθεση από το Γενικό Χημείο του κράτους μετά τον έλεγχο που θα διενεργηθεί στο υγρό που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενες στις επιθέσεις τους σε δύο μουσεία.

Και οι δύο γυναίκες φέρονται να αρνούνται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν φθορές. Η μια μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, ομολογεί πως είναι η δράστης των επιθέσεων και επικαλείται κάποια ιεροτελεστια αντίστοιχη με το Χρισμα -μετά την Βάπτιση – αναφερόμενη σε “εξαγνισμο” των εκθεμάτων με “μύρο”. Φέρεται επίσης να λέει πως το υγρό που έριξαν στα αντικείμενα των μουσείων δεν ήταν έλαιο μύρου αλλά ηλιέλαιο.

Η άλλη γυναίκα υποστηρίζει πως απλώς συνόδευε την συγκατηγορούμενη της, χωρίς να ρίχνει η ίδια υγρό σε εκθέματα.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…