Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε πρώην διευθυντή κλινικής του "Θεαγένειου"

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) είναι πρώην διευθυντής κλινικής του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού…

theageneio

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) είναι πρώην διευθυντής κλινικής του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος.

Όπως προέκυψε, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορούμενου βρέθηκαν «ύποπτες» καταθέσεις, το ύψος των οποίων ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, μεγάλο μέρος των καταθέσεων, περί τις 280.000 ευρώ, προέρχονται από φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων.

Το υπόλοιπο ποσό προέρχεται από πρόσωπα τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Επιπλέον, ο πρώην διευθυντής, ο οποίος -σήμερα- φέρεται ως συνταξιούχος, ελέγχεται για την αγορά δύο ομολόγων, η συνολική αξία των οποίων προσεγγίζει τις 500.000 ευρώ.

Η έρευνα αφορά στο χρονικό διάστημα 2001-2010. Για την υπόθεση ο κατηγορούμενος θα κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων