Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στους συλληφθέντες για το λούνα παρκ

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια, ασκήθηκε στους τρεις συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό…

lp

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια, ασκήθηκε στους τρεις συλληφθέντες για το τραγικό περιστατικό στο λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Παρόλο που η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε τακτικό ανακριτή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης. Τον δρόμο του εισαγγελέα αναμένεται να πάρει και ο διαχειριστής της επιχείρησης οποίος εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα του Ελληνικού.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας ο συνήγορος υπεράσπισης του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού του λούνα παρκ, Άγης Τάτσης, εξέφρασε τη βαθιά οδύνη για το περιστατικό, και έκανε λόγο «για το πλέον απίθανο και απίστευτο τραγικό γεγονός στο οποίο συνέδραμαν όλες οι απίθανες φυσικές δυνάμεις».

Όπως υποστήριξε, «κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι ένας όγκος 80 κιλών, θα μπορούσε να σηκωθεί με μια ριπή ανέμου. Δεν έχει συμβεί πότε ατύχημα εδώ και 17 χρόνια που ο πελάτης μου ασχολείται με αυτή τη δουλειά».

Επίσης ο δικηγόρος ανέφερε πως είχαν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ότι είχε γίνει έλεγχος της πίεσης του αέρα στο παιχνίδι και ότι ήταν δεμένο όπως έπρεπε, αλλά το σκοινί έσπασε και η μπάλα σηκώθηκε 8 μετρά στο αέρα.

Τέλος, σημείωσε ότι ο κανονισμός απαγορεύει τη λειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού όταν ο αέρας ξεπερνά τα 9 μποφόρ, πράγμα που -όπως τόνισε- δεν συνέβαινε χθες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε εντολή στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης να ελεγχθεί εάν το υπαίθριο λούνα παρκ λειτουργούσε νόμιμα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής, γύρω στις 16:00 το μεσημέρι. Τα παιδιά βρίσκονταν μέσα σε έναν φουσκωτό κύλινδρο και έπαιζαν σε μια μεγάλη πλαστική πισίνα. Οι δυνατοί άνεμοι ωστόσο, σήκωσαν τον κύλινδρο και μαζί με τα δύο αδελφάκια το «πέταξαν» σε απόσταση 30 μέτρων.

Ο κύλινδρος έως ότου «προσγειωθεί» χτυπούσε ανεξέλεγκτα σε κάγκελα, άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ και σε ένα τοίχο με αποτέλεσμα των σοβαρό τραυματισμό των δύο παιδιών. Άμεση ήταν η αντίδραση όσων παρευρίσκονταν στο λούνα παρκ. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ έλαβε τουλάχιστον τρεις κλήσεις γύρω στις 15:50 με 15:52. Το ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή του δυστυχήματος άμεσα, στις 16:01. Αμέσως τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων».

Ο 13χρονος είχε διασωληνωθεί από τους διασώστες, καθώς είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, το αγόρι δεν είχε τις αισθήσεις του και έτσι ξεκίνησαν άμεσα οι προσπάθειες ανάνηψης, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Η αδελφή του εισήχθη αμέσως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, καθώς διαγνώσθηκε βαριά θλάση στον πνεύμονα. Το λούνα παρκ ανήκει σε ελληνική εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα. Ο διαχειριστής της δηλώνει ότι είχε άδεια. Όλα τα παιχνίδια αναμένεται να ελεγχθούν από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

«Η μικρούλα είναι καλά»

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι γιατροί σχετικά με την κατάσταση της υγείας της 9χρονης που τραυματίστηκε χθες, Κυριακή, στο λούνα παρκ του Ελληνικού. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Πάνος Ευσταθίου, είπε πως «η μικρούλα είναι καλά» και η κατάστασή της «ελεγχόμενη». Η μικρή φέρει θλάση στον πνεύμονα, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον. Για τον 13χρονο αδελφό της όμως, το παιχνίδι με τον φουσκωτό κύλινδρο έμελλε να είναι και το τελευταίο του. Το 13χρονο αγόρι κατέληξε ύστερα από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη.
 

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…