Ποινική δίωξη σε γιατρούς και υπαλλήλους για τη φονική πυρκαγιά στο Δαφνί

Ποινική δίωξη σε βάρος γιατρών και υπαλλήλων του Δαφνί άσκησε η αρμόδια Εισαγγελίας για την πυρκαγιά που ξέσπασε και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών.

NewsRoom 19/10/2016 | 15:55

Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος 14 κατηγορουμένων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων του ψυχιατρικού ιδρύματος Δαφνί στο πλαίσιο της υπόθεσης πυρκαγιάς από τρόφιμο, με αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Οι 14 κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς όλοι τους φέρονται να γνώριζαν τον κίνδυνο που ενείχαν οι παραλείψεις τους.

Ποινικά διώκεται και ο τρόφιμος παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν είχε κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος, η παραμονή του στο Δαφνί επικρίνεται μάλιστα στο σχετικό πόρισμα από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει πλέον είναι πρόκληση εμπρησμού, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Οι διώξεις δυο ιατρών αφορούν την πράξη της παράνομης κατακράτησης, καθώς κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις άτυχους ασθενείς, παρά τις επιταγές του πρωτοκόλλου, ενώ για τους υπόλοιπους έξι οι διώξεις αφορούν την πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος καθώς δεν ήταν στις θέσεις τους στο Ίδρυμα.