Ποινικές διώξεις σε βάρος οφειλετών του ΟΑΕΕ με βάση νόμο που αφορά εργοδότες!

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρίσκεται το θέμα με τις ποινικές διώξεις των οφειλετών του ΟΑΕΕ που γίνονται χωρίς σχετικό…

oaee 0

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου βρίσκεται το θέμα με τις ποινικές διώξεις των οφειλετών του ΟΑΕΕ που γίνονται χωρίς σχετικό νόμο.

Χιλιάδες οφειλέτες του ΟΑΕΕ διώκονται ποινικά για τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ χωρίς να υπάρχει σχετικός νόμος. Όσο και αν ακούγεται παράλογο είναι αληθινό. Οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ διώκονται ποινικά με βάση μια ανεπίτρεπτη αναλογική εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 1 § 1 του Α.Ν. 86/1967, η οποία δεν καταλαμβάνει την συγκεκριμένη πράξη (μη καταβολή εισφορών αυτού του είδους), αλλά αφορά αποκλειστικά και μόνο την μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών, δηλαδή εισφορών για τους εργαζόμενους που οφείλει να καταβάλλει ο εργοδότης.

Ήδη από τις 2/5/2014 η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) ζήτησε συνάντηση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με μοναδικό σκοπό να την ενημερώσει σχετικά για το απαράδεκτο της ποινικής δίωξης των οφειλετών του ΟΑΕΕ χωρίς να υπάρχει σχετικός ποινικός νόμος. Όπως αναφέρει η ΟΕΣΥΝΕ στην επιστολή της: «Σκοπός της συνάντησης είναι η κατ΄αρχήν αξιολόγηση, από την πλευρά σας, της εισήγησής μας υπέρ της αδυναμίας, κατ΄ορθή (κατά την άποψή μας) ερμηνεία του νόμου, ποινικής καταδίωξης των υπόχρεων που δεν καταβάλλουν ατομικές εισφορές στον ΟΑΕΕ όταν αυτές αφορούν αποκλειστικά τους ίδιους τους υποχρέους. Είμαστε σίγουροι ότι έναρξη της διαβούλευσης διά της αιτούμενης συνάντησης μεταξύ υμών και της Ομοσπονδίας μας, όχι μόνο θα συμβάλει στην καλύτερη μελέτη και νομική αντιμετώπιση του φλέγοντος κοινωνικού, οικονομικού και νομικού ζητήματος της ποινικοποίησης της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσει σε βάθος χρόνου και στην ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών από τα ελληνικά δικαστήρια, και δη τα ποινικά».

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…