Ποινή 37 ετών στον Δημοσθένη Βεργή για υπόθεση καταπάτησης

Ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρόεδρο των “Ελλήνων Οικολόγων” Δημοσθένη…

vergis 0

Ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρόεδρο των “Ελλήνων Οικολόγων” Δημοσθένη Βεργή για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

Ο πρόεδρος των οικολόγων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο (έχει δικαίωμα να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο) και τώρα θα πρέπει είτε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές, είτε να παραδοθεί μόνος του. 

Οι Δικαστές του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου επιβάλλοντάς του παράλληλα και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο καταδίκασε και τους  δύο συγκατηγορούμενούς του, τον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκ. Παπακώστα, και τον  Κ.Κατογιαννάκη. Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 14 ετών και πρόστιμο 5000 ευρώ και στον δεύτερο 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Σε αντίθεση με τον πρόεδρο των “Ελλήνων Οικολόγων” σε αυτούς δόθηκε αναστολή, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι Εμμ. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο Ι.Βλάχος.

Η υπόθεση αφορά στην καταπάτηση ακίνητων συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., τα οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος. Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε, μάλιστα, «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, τα οποία παρουσίαζαν τις εκτάσεις ως μη δασικές. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, πως συνέταξαν εκθέσεις οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε αγωγή του Δημ. Βεργή κατά του Δημοσίου, με την οποία ο πρόεδρος και ιδρυτής των «Ελλήνων Οικολόγων» διεκδικούσε 42.800 τ.μ. από την επίμαχη περιοχή. Όλοι αρνούνται στις κατηγορίες.

 

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

ΑTHENS Conference League

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Σε ποια περίπτωση οι εργαζόμενοι πληρώνονται αν δεν καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας…