Newsroom

Newsroom

Ποινή κάθειρξης 8 ετών στον Τάσο Μαντέλη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει από την Siemens Από τους συγκατηγορούμενούς του δύο ακόμα, το στέλεχος της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, και ο πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αριστείδης Μαντάς, κρίθηκαν ένοχοι.

597b27461dc52433258b471f

Ομόφωνα ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κρίθηκε από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για την υπόθεση των χρημάτων που είχε λάβει από τη Siemens. Οι εφέτες έκριναν ότι το αδίκημα της δωροδοκίας, το οποίο επίσης βάρυνε τον πρ. υπουργό, έχει παραγραφεί.

Έπειτα από πολυμηνη διαδικασία, οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα που είχαν εμβασθεί από τη γερμανική εταιρεία σε λογαριασμό του κουμπάρου του κ. Μαντελη, Γιώργου Τσουγκράνη, ήταν το δώρο του υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997. Τα χρήματα μπήκαν, με δυο εμβάσματα, το 1998 και το 2000, από τα μαύρα ταμεία της Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό με τον κωδικό Roccos.

Το δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε τον κ. Τσουγκράνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για δωροδοκία που του είχε απαγγελθει με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς κρίθηκε ότι δεν είχε δόλο με τις ενέργειες του.

Αθώα ελλείψει δόλου κρίθηκε και η πρώην εφοριακός Αντωνία Μάρκου.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν το πρώην στέλεχος της Siemens Ελλάδος Ηλίας Γεωργίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ο Αριστείδης Μαντάς, συνεργάτης του κ. Μαντέλη, για απλή συνδρομή στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ αθωώθηκε από τη συνδρομή στη δωροδοκία.

Ο Ηλίας Γεωργίου καταδικάστηκε σε κάθειρξης 12 ετών και σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση, καταδικάστηκε για την πράξη της απλής συνδρομής στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αριστείδης Μαντάς. 

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…