Ποινή 14 ετών κάθειρξης σε πατέρα που κακοποιούσε την ανήλικη κόρη του

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών έναν 53χρονο, πατέρα 13 παιδιών, που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση της ανήλικης, μικρότερης, κόρης του.

58526fe11dc524af158b467c 1

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν η 14χρονη -σήμερα- μαθήτρια βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει το δράμα που βίωνε, συντάσσοντας δύο γράμματα, τα οποία έπεσαν στα χέρια των εκπαιδευτικών της.

Τον περασμένο Γενάρη, ο 53χρονος κλήθηκε να λογοδοτήσει σε ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ η υπόθεση έφτασε στην αίθουσα του ΜΟΔ Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η καταγγελλόμενη πράξη συνέβη πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν το κοριτσάκι ήταν 9 ετών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, μέλη της οικογένειας περιέγραψαν στο δικαστήριο περιστατικά που συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού (στην ανατολική Θεσσαλονίκη), προκαλώντας σοκ με τα όσα κατέθεσαν σε δικαστές και ενόρκους.

Σοκαριστική ήταν η κατάθεση ενήλικης πλέον αδελφής του 14χρονου θύματος, η οποία, εξεταζόμενη από το δικαστήριο, είπε ότι η ίδια, όταν ήταν ανήλικη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα αδέλφια της. Όπως είπε, γι’ αυτό το λόγο προέτρεπε την 14χρονη να μην επιτρέπει σε κανέναν να την αγγίζει μέσα στο σπίτι.

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του καταλογίζεται, κάνοντας λόγο για «πατρικά χάδια». Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για αποπλάνηση και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων