Ποινές με αναστολή στους οκτώ Τούρκους

Ποινές με αναστολή ανακοίνωσε το μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς .

NewsRoom 21/07/2016 | 16:14

Το δικαστήριο αποφάσισε να τους επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή με ελαφρυντικό, για το καθεστώς απειλής. Οι οκτώ Τούρκοι κρίθηκαν επίσης ένοχοι για παράνομη είσοδο στην χώρα και το δικαστήριο τους επέβαλε τρία χρόνια φυλακή με αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αίθουσα επικράτησε ένταση την ώρα που ανακοινώνονταν οι ποινές ένας Τούρκος έβρισε στα τουρκικά τους κατηγορούμενους και στη συνέχεια ο εισαγγελέας ζήτησε την μεταφορά του στο αστυνομικό τμήμα.

Νωρίτερα στις ομολογίες του οι οκτώ Τούρκοι που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκαν ότι ''ήταν θέμα ζωής ή θανάτου το να περάσουν στην Ελλάδα και ότι ''αν έμεναν στην Τουρκία θα ήταν τώρα νεκροί''.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, κατέθεσε ο έλληνας αστυνομικός, ο οποίος τους συνέλαβε, ο οποίος τόνισε ότι ''δεν προέβαλαν καμία αντίσταση, σήκωσαν τα χέρια ψηλά και αμέσως ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας''.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ένας από τους πιλότους, ο οποίος κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τι συνέβαινε στη χώρα του το βράδυ της Παρασκευής, καθώς εκείνοι μετέφεραν απλά τραυματίες με το ελικόπτερο.

Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι όταν έμαθαν ότι είχε γίνει απόπειρα πραξικοπήματος, αποφάσισαν να φύγουν από την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, είπε ότι ''δέχθηκαν πυροβολισμούς από Τούρκους αστυνομικούς'', ενώ το ίδιο βράδυ κρύφτηκαν σε δασώδη περιοχή μέχρι να αποφασίσουν τι θα έκαναν το πρωί.

Ο ίδιος πιλότος συμπλήρωσε ότι το ελικόπτερο δεν είχε καμία μηχανική βλαβή και κατέθεσε ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή στο πραξικόπημα.