Newsroom

Newsroom

Ποίηση για τους επιβάτες του ιστορικού λεωφορείου "040"

Κοινές δράσεις πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν οι δήμοι Πειραιά και Αθήνας, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

5b3634661dc524c16a8b456a

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μάλιστα, θα εφαρμοστεί και μια πρωτότυπη ιδέα, απαγγελίας ποιημάτων την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου, στην κλασική διαδρομή του «040». Μέσα στο λεωφορείο και κατά την διάρκεια του δρομολογίου Αθήνα-Πειραιάς ποιητές θα απαγγέλουν τμήματα από τις συλλογές τους με κοινό τους επιβάτες.

Τη συνεργασία μεταξύ των πόλεων της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως «όταν συνεργάζονται οι πόλεις με σημαντικούς και πρωτοπόρους φορείς πολιτισμού, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μπορούν να ξεπεράσουν εμπόδια και δυσκολίες, να λειτουργήσουν ενωτικά, να δημιουργήσουν και να αφυπνίσουν».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξήγησε πως «γίνεται προσπάθεια να γίνει ο Πειραιάς πολιτιστικός προορισμός κι όχι μόνο πύλη εισόδου-εξόδου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής στην ομιλία του χαρακτήρισε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ως ένα «υπομονετικό και ανήσυχο θέατρο. Δουλεύουμε μέσα κι έξω από το θέατρο και βρίσκουμε τον τρόπο να συνεχίζομε μπροστά». Αποκάλυψε δε πως ανάμεσα στις υπόλοιπες θα υπάρχει και η δράση με τίτλο «Ένα ποίημα είναι μια πόλη». Θα λαμβάνει χώρα κάθε πρώτη του μήνα με φυσική απαγγελία ποιημάτων μέσα στο λεωφορείο που εκτελεί την ιστορική γραμμή 040 που εδώ και πολλές δεκαετίες συνδέει Αθήνα και Πειραιά. «Καθ’ οδόν, εν μέσω επιβατών, ποιητές θα διαβάζουν ποιήματα από τις πρόσφατες ποιητικές συλλογές τους, συνδυάζοντας τη δυνατότητα της δημόσιας φωνής, της ανάγνωσης, της φυσικής παρουσίας και του αναστοχασμού σε μια εποχή ταχύτητας και εικόνας» κατέληξε ο κ. Διαμαντής.

Εκ μέρους του νεοσύστατου Κέντρου Εικαστικών Τεχνών Annex M του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, η ‘Αννα Καφέτση, δήλωσε πως «η σύγχρονη τέχνη είναι προνομιακό πεδίο για την “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” με τα είδη του λόγου να αποτελούν σταθερό κεντρικό προβληματισμό των καλλιτεχνών. Παράλληλα, το Annex M είναι μια ατμομηχανή για να πάει τα πράγματα αλλού, να γίνει άνοιγμα στο νέο, άνοιγμα στην πόλη. Παράλληλα θα υπάρξει δημόσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές δράσεις για ευρείες κατηγορίες κοινού, προβολές, αναγνώσεις, συζητήσεις» δήλωσε η κα. Καφέτση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…