Ποιες παρακολουθήσεις;-Άγνωστη λέξη για τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Την ώρα που τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ έχουν ψηλά τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στις αποκαλύψεις, την ίδια στιγμή οι μεγαλύτερες φιλοκυβερνητικές Κυριακάτικές εφημερίδες πιστές στην κυβερνητική τακτική υποβαθμίζουν το σκάνδαλο των υποκλοπών και το αξιολογούν ως θέμα χαμηλής προτεραιότητας

protoselida realthema1308 0

Μπορεί στον διεθνή τύπο το θέμα του Ελληνικού Watergate να καλύπτεται με εκτενέστατα ρεπορτάζ και αναλύσεις ως μείζον πολιτικό ζήτημα, όμως η ενημέρωση στην Ελλάδα του καθεστώτος Μητσοτάκη έχει διαφορετική γνώμη. Τι κι αν οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη; Τι κι αν η υπόθεση των υποκλοπών έχει προκαλέσει σεισμό στο πολιτικό σκηνικό και στο κυβερνητικό στρατόπεδο;

Δύο από τις μεγαλύτερες φιλοκυβερνητικές Κυριακάτικές εφημερίδες πιστές στην κυβερνητική τακτική υποβαθμίζουν το σκάνδαλο των υποκλοπών και το αξιολογούν ως θέμα χαμηλής προτεραιότητας.

Συγκεκριμένα, Το Πρώτο Θέμα αφιερώνει την πρώτη του σελίδα στην αναλυτική διαρροή των παροχών που σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, στον Ερντογάν, στα… “χρυσά καβουροπόδαρα” της Μυκόνου και σε μικρό χτύπημα οι παρακολουθήσεις. Όχι φυσικά για τα αναπάντητα ερωτήματα και τις ευθύνες Μητσοτάκη αλλά με έμφαση στην εξεταστική που θα προτείνει η κυβέρνηση.

Πακέτο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ και “Γιαλαντζί Σουλτάνο” έχει το μενού της πρώτης σελίδας και της Real News, με το θέμα των υποκλοπών υποτιμημένο. Φυσικά οι λέξεις “Μητσοτάκης” και “Δημητριάδης”… απαγορεύεται να συνδέονται με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Φυσικά γιατί να το σηκώσουν ψηλά; Άλλωστε εμμέσως πλήν σαφώς η κυβέρνηση έκανε λόγο για «εξωτερικό εχθρό»…ακόμα και στο δημοσίευμα των New York Times. Οι παροικούντες … στο Μαξίμου, ίσως να βλέπουν πολλά παραρτήματα το Documento και επέλεξαν να δώσουν άλλη γραμμή στα εγχώρια ΜΜΕ.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»