Ποια σημαντικά θέματα συζητούν σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια για τη συμφωνία Ελλάδας και θεσμών

Στις 11:00 ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων στο δρόμο προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς. Στην ατζέντα…

velkouleskou 7501 800x465 1

Στις 11:00 ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων στο δρόμο προς την ολοκλήρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς. Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται κρίσιμα θέματα όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα «κόκκινα» δάνεια, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται αισιόδοξη για «κλείσιμο» της συμφωνίας ως τις 20 Αυγούστου. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και δηλώσεις που έκαναν κυβερνητικά στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, που εκτίμησαν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις ως τις 20 Αυγούστου.

«Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, από την πλευρά μας είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης, μετά το πέρας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε χθες Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Μάλιστα τόνισε πως δεν υπάρχουν «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, «απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται».

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.