Ποια είναι τα "όπλα" των εργαζόμενων της ΔΕΗ απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ύστερα από τη νέα αυταρχική κυβερνητική απόφαση για πολιτική επιστράτευση τους.…

Δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ύστερα από τη νέα αυταρχική κυβερνητική απόφαση για πολιτική επιστράτευση τους. Ήδη ετοιμάζονται για έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία θα καθορίσουν τη στάση τους.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην κηρύξει νέα απεργία η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αλλά τα σωματεία τα οποία τη συναπαρτίζουν. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να προκηρυχθούν απεργιακές κινητοποιήσεις υπό την «αιγίδα» της ΓΣΕΕ, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να διωχθούν.

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζόμενων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, πως δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις.

«Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί», συμπληρώνει ο Περισσός.

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Το τελευταίο καιρό πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία…