Ποια είναι η αριστερή Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές που έφερε τα πάνω κάτω στις εκλογές των ΗΠΑ

Η 28χρονη Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές είναι η νεότερη εκπρόσωπος στο Κογκρέσο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

cortez4 Large

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, βρήκε έκπληκτη την 28χρονη υποψήφια της αριστερής πτέρυγας των δημοκρατικών να επικρατεί του Τζο Κρόουλι, στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών της Νέας Υόρκης, με 57.5% έναντι 42.5%. Η Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτές κατάφερε να ανατρέψει όλες τις προβλέψεις και να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων για την επόμενη μερά των αμερικάνικων εκλογών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 56χρονος Κρόουλι είναι ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος στην κομητεία του Κουίνς, και μάλιστα τέταρτος στην ιεραρχία των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ενώ κουβαλάει στις πλάτες του εμπειρία με δέκα θητείες, για πρώτη φορά σε διάστημα 14 χρόνων κάποιος υποψήφιος, και μάλιστα μιά άπειρη, νεαρή λατινοαμερικάνα κατάφερε να τον «εκθρονίσει». 

Η Οκάσιο-Κορτές, ήταν εθελόντρια στην εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, και μπήκε δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο με την παρουσία της σε διάφορες ακτιβίστικες δράσεις, έπιασε τον παλμό της γενιάς της και «επένδυσε» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το βίντεο όπου ανακοίνωνε την υποψηφιότητά της, έγινε γρήγορα viral.

Βρέθηκε στο πλευρό των ανθρώπων που πλήττονται από την πολιτική Τραμπ στους δρόμους, στην «πρώτη γραμμή» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, καταγγέλλοντας την «πολιτική μηδενικής ανοχής» του Ντόναλντ Τραμπ. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν τις προκριματικές εκλογές, η Κορτές δεν βρέθηκε στη Νέα Υόρκη αλλά στο Τέξας, όπου διαδήλωνε στο κέντρο κράτησης μεταναστών.

Ο Μπέρνι Σάντερς, αποκάλεσε τη νίκη της Κορτές ως «εκπληκτική αναστάτωση», σε συγχαρητήριο μήνυμα που έστειλε μέσω Twitter.

Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Κορτές δεν πίστευε στα μάτια της. Μετά από λίγο, ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει για την μεγάλη της νίκη, «εγκαινιάζοντας» μια νέα εποχή για τις ΗΠΑ. «Αυτό είναι ένα δείγμα του τι είναι δυνατό να συμβεί, όταν οι καθημερινοί άνθρωποι ενώνονται σε μια συλλογική συνειδητοποίηση ότι όλες οι ενέργειές μας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρός, μεγάλος ή ισχυρός είναι ο καθένας, αξίζουμε και είμαστε ικανοί να φέρουμε μια αλλαγή, που ήρθε για να μείνει» είπε μεταξύ άλλων μετά την ανακοίνωση της επικράτησής της η Κορτές.

Η Κορτές θέλησε να δώσει το ηχηρό μήνυμα ότι «ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός», επισημαίνοντας ότι «αυτή τη στιγμή, ως έθνος βρισκόμαστε σε ένα στρεβλό μονοπάτι, και ήρθε η ώρα το μονοπάτι αυτό να γίνει ίσιος δρόμος. Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι». Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους αγώνες που δίνονται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως «αφορούν όλες τις γενιές, είναι μεγάλοι και δεν θα ξεπουληθουν σε δύο ή τέσσερα χρόνια».

«Θα μας πάρει όλη μας τη ζωή, αλλά πρόκειται για τον αγώνα για τις ίδιες μας τις ζωές», τόνισε κλείνοντας την ομιλία της. 

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…