Ποια είναι η τρίτη κατά σειρά πόλη που αρνείται να φιλοξενήσει το final 4 του Κυπέλλου πόλο λόγω Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ο ελληνικός ομαδικός αθλητισμός βρίσκεται πιθανότατα στη χειρότερη καμπή της ιστορίας του.

573dddb81dc524976b8b520b

Έτσι, μετά το σίριαλ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο ο οποίος τελικά έγινε χωρίς κόσμο στις εξέδρες και μετά από συνεχείς αναβολές και αντεγκλήσεις μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και παραγόντων, πρόβλημα προέκυψε και με το final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο των ανδρών.

Το final 4 στο οποίο έχουν προκριθεί ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο Εθνικός και η Βουλιαγμένη, θα πραγματοποιείτο το διήμερο 27-28 Μαΐου στη Χαλκίδα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ομοσπονδίας η οποία ελήφθη προχθές Τρίτη, ενώ τη διεξαγωγή της διοργάνωσης επρόκειτο να αναλάβουν από κοινού ο Δήμος Χαλκιδαίων με τον τοπικό Ναυτικό Όμιλο.

Τα δεδομένα ωστόσο άλλαξαν αφού σήμερα ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας ανακοίνωσε πως για λόγους ασφαλείας δεν παραχωρεί το κολυμβητήριο για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Το πρόβλημα έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι στον πρώτο ημιτελικό παίζουν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό γεγονός που εγείρει φόβους για το κατά πόσον οι τοπικές Αρχές και η Αστυνομία θα μπορέσουν να διασφαλίσουν την τάξη και να εγγυηθούν την ασφάλεια τόσο των αθλητών όσο βεβαίως και του κόσμου που θα θελήσει να παρακολουθήσει το τουρνουά.

Η ανακοίνωση του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας αναφέρει για το θέμα: «Σχετικά με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αφορούν τους αγώνες του FINAL FOUR Κυπέλλου Ελλάδος Υδατοσφαίρισης 2016, μεταξύ των ομάδων: Ολυμπιακός ΣΦΠ – Παναθηναϊκός Α.Ο. και Εθνικός ΟΦΠΦ – Ν.Ο. Βουλιαγμένης, ο ΔΟΑΠΠΕΧ ανακοινώνει, ότι λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας των αγώνων, της εύκολης και μη… ελεγχόμενης επαρκώς προσβασιμότητας στο χώρο του κολυμβητηρίου, τη διασφάλιση λειτουργίας των προσφάτως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου και της προστασίας τους από φθορές, ο ΔΟΑΠΠΕΧ, ανακοινώνει ότι δεν παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, για την διεξαγωγή των συγκεκριμένων αγώνων».

Η τέταρτη πόλη που αρνείται τη διοργάνωση 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν η πρώτη, αλλά η τέταρτη φορά που το final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται στον «αέρα». Η πρώτη πόλη, η οποία αρνήθηκε για οικονομικούς λόγους τη διοργάνωση ήταν το Καρπενήσι, ενώ ακολούθησαν οι Δήμοι Νέας Σμύρνης και Ηλιούπολης, οι οποίοι επίσης δεν θέλησαν να ρισκάρουν τη φιλοξενία στην πόλη τους θερμοκέφαλων οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Το γεγονός ότι τρεις κατά σειρά πόλεις έχουν αρνηθεί τη διοργάνωση δημιουργεί ερωτηματικά και για την ίδια την Ομοσπονδία, η οποία υποτίθεται πως για να ανακοινώσει επίσημα την διεξαγωγή του final 4, θα πρέπει νωρίτερα να έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για διασφάλιση της τάξης, τόσο από τον εκάστοτε Δήμο όσο και από τις αστυνομικές Αρχές.

Στενεύουν δραματικά τα περιθώρια 

Δεδομένης πάντως της άρνησης και της Χαλκίδας να φιλοξενήσει την τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, η Ομοσπονδία καλείται να βρει μια λύση σύντομα, αφού λόγω και της παρουσίας τού Ολυμπιακού στο final 6 του Champions League, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το final 4 δεν μπορεί παρά να διεξαχθεί μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακό.

Για την ιστορία οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στη Βουδαπέστη το διάστημα 2-4 Ιουνίου προκειμένου να συμμετάσχουν στο final 6 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στο Πόλο με στόχο την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Αμέσως μετά πρόκειται να αρχίσει η προετοιμασία της εθνικής ομάδας, αρχικά για την τελική φάση του World League, στα τέλη Ιουνίου στην Κίνα κι έπειτα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…