Newsroom

Newsroom

Πογκρόμ στα Σεπόλια: Η στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να συλλάβει τον 55χρονο που νοσηλεύεται με ισχαιμικό επεισόδιο (video)

Συγκλονιστικό το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

5188941

Όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν τα χθεσινά έκτροπα της ΕΛ.ΑΣ. βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας

Βίντεο που δημοσιεύτηκε από την σελίδα «Μένουμε Ενεργοί» στο Facebook δείχνει τη στιγμή που άνδρες της αστυνομίας επιχειρούν να προσαγάγουν τον 55χρονο πατέρα του 24χρονου συλληφθέντα φοιτητή από τα Σεπόλια, ο οποίος νοσηλεύεται στον ευαγγελισμό με ισχαιμικό επεισόδιο. 

Υπενθυμίζεται, όπως αποκάλυψε το documentonews χθες Τρίτη, ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιδόθηκαν σε μία άνευ προηγουμένου αγριότητα στην περιοχή των Σεπολίων ξυλοκοπώντας ανηλεώς μία ολόκληρη οικογένεια. 

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο εδώ.

Απίστευτες καταγγελίες από τη Ντίνα Ρέππα, δημοτική σύμβουλο Αθήνας και μητέρα του Ν.Κ. που συνελήφθη και αυτός έξω από το ΑΤ Κολωνού όπου είχε μεταβεί για υποστήριξη του άλλου συλληφθέντα:

«Χθες στα Σεπόλια ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα ενός απίστευτα κατασταλτικού κράτους. Ο απροκάλυπτος τρόπος που μαζεύτηκαν ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, εκατοντάδες μηχανές και αυτοκίνητα της αστυνομίας για να καταδιώξουν νέα παιδιά.

Μία γειτόνισσα μου έστειλε βίντεο που δείχνει με τα χέρια τους να μετακινούν αυτοκίνητα από τη Σεπολιων για να περάσει η αύρα.

Τα παιδιά μας να διδάσκουν σε αυτόν τον τρόπο ξανά Πολυτεχνείο. Το ’73 το ζήσαμε ξανά χθες και δεν είναι μόνο οι συλλήψεις πρώτα και κύρια η νεολαία μας απάντησε οι άνθρωποι απάντησαν. Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά και για όλη τη νεολαία που κατέβηκε στους δρόμους μας τους μάθαμε να διδάσκουν “Ψωμί Παιδεία Ελευθερία”»

Το χρονικό

Λίγο πριν μπουν στο σπίτι τους στα Σεπόλια ο 24χρονος Ο.Κ. με τη μητέρα του δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία όπου και χτυπήθηκαν άσχημα. 

Η μητέρα του 24χρονου οδηγήθηκε στον Ευαγγελισμό και είναι η μοναδική από την οικογένεια που δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία, ενώ ο νεαρός οδηγήθηκε αρχικά στο ΑΤ Κολωνού όπου και έσπευσε ο πατέρας και η αδελφή του η οποία ξυλοκοπήθηκε και εκείνη και μεταφέρθηκε στο ΑΤ Κυψέλης. 

Ο πατέρας του διαδηλωτή καρδιοπαθής υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λιπόθυμος και μέχρι αργά το βράδυ φρουρούταν. 

Η αδελφή του φοιτητή, ξυλοκοπήθηκε άγρια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες παραλίγο να της σπάσουν το γόνατο. H σύλληψή της έγινε τραβώντας τη από τα μαλλιά και σέρνοντάς τη στο τμήμα όπου οι αστυνομικοί – μέσα στο ΑΤ – της έριξαν γροθιά στο κεφάλι.

Παράλληλα συνελήφθη και ένας φίλος της οικογένειας που βρισκόταν στο σημείο και διαμαρτυρήθηκε, ο οποίος δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο από άνδρα της ΕΛΑΣ ο οποίος φορούσε γάντι με ενίσχυση

Επίσης συνελήφθη και ο φίλος του 24χρονου που τραβούσε βίντεο τη σύλληψη του φοιτητή.

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται όλοι, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…