Πογκρόμ αστυνομικής βίας στην Τήνο για τις ανεμογεννήτριες! (Video)

Νέο πογκρόμ αστυνομικής βίας και καταστολής καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Τήνου, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από αστυνομικές δυνάμεις που είχαν μεταφερθεί στο νησί, προκειμένου να επιτρέψουν την διέλευση φορτηγών με εξαρτήματα ανεμογεννητριών. 

NewsRoom 22/09/2021 | 22:30

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν σημειώθηκαν στην Τήνο,  το βράδυ της Τρίτης, όταν κάτοικοι της περιοχής έφτασαν στο σημείο από όπου θα περνούσαν τα φορτηγά που θα μετέφεραν ανεμογεννήτριες προκείμενου να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν την είσοδό τους.

Σύμφωνα με αναρτήσεις κατοίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία από τη Δευτέρα είχε αποκλείσει την πρόσβαση στον δρόμο που ανεβαίνει προς το αιολικό στα Πράσσα, χωρίς κάποια απαγόρευση κυκλοφορίας. Με την αιτιολόγηση “Για την ασφάλειά σας, εκτελούμε εντολές”, ήρθε μάλιστα και απαγόρευση κυκλοφορίας, παραπέμποντας σε άλλες εποχές…


Παράλληλα στο νησί έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση στην προβλήτα της Έλλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την σκανδαλώδη εγκατάσταση των γερμανικών ανεμογεννητριών που καταστρέφει το μοναδικό τοπίο του νησιού.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν και  ακολούθησε ξυλοδαρμός των πολιτών, με αρκετούς να τραυματίζονται.

Έπειτα από την επίθεση ακολούθησαν απειλές κατά του κόσμου που παρέμενε στο σημείο ενώ και πρώην Δήμαρχος του νησιού μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας. Ένας δεύτερος τραυματίας περίμενε να επανέλθει το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο. Διότι στο νησί υπήρχαν πολλά περιπολικά, πολλοί γερανοί και μπουλντόζες, αλλά μόλις ένα ασθενοφόρο!