ΠΟΕΔΗΝ: Μάστιγα στην Ελλάδα οι νοσοκομειακές λοιμώξεις

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι οι θάνατοι λόγω νοσοκομειακών λοιμώξεων έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην Ελλάδα με ευθύνη της Πολιτείας.

Στην καταγγελία ότι οι νοσοκομειακές λοιμώξεις έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, κάνοντας λόγο για πολύ μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που αναλαμβάνει τη καθαριότητα των κρεβατιών, κομοδίνων κ.λ.π.

Ο ίδιος τονίζοντας ότι περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι το χρόνο χάνουν τη ζωή τους από νοσοκομειακές λοιμώξεις σημειώνει ότι «ο μέσος όρος νοσηλευομένων ασθενών που προσβάλλεται από νοσοκομειακά μικρόβια στα νοσοκομεία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι 5,5 % και στη χώρα μας ξεπερνάει το 15% και ίσως αγγίζει το 20% επί των νοσηλευόμενων ασθενών, ειδικά τώρα με τη πανδημία».

«Πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό πεθαίνουν στις ΜΕΘ από νοσοκομειακές λοιμώξεις μετά από πολυήμερη νοσηλεία στις ΜΕΘ αν και είχαν αρνητικοποιηθεί από τον κορονοϊό», επισημαίνει ο Μ. Γιαννάκος υπογραμμίζοντας ότι «για αυτό το τραγικό αρνητικό ρεκόρ δεν ευθύνεται μόνο η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών, αλλά κυρίως η αποδιοργάνωση των νοσοκομείων».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «λάθη και παραλείψεις στη διαχείριση της πανδημίας», προσθέτοντας ότι τα νοσοκομεία έμειναν «χωρίς προσωπικό, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, χωρίς κατάλληλη καθαριότητα και απολύμανση των χώρων. Ελλειπέστατο προσωπικό. Δύο νοσηλευτές για 40 ασθενείς».

«Είδος προς εξαφάνιση το βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό που αναλαμβάνει τη καθαριότητα των κρεβατιών, κομοδίνων κ.λ.π. Ελλειπή μέτρα ατομικής προστασίας( ανεπαρκή γάντια, μάσκες, στολές υψηλής προστασίας)… Ελλείψεις προσωπικού καθαριότητας ειδικά τώρα με τη πανδημία που χρειάζονται συνεχείς απολυμάνσεις» συνεχίζει ο ίδιος.

Καταλήγοντας, ο Μ. Γιαννάκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη αναμονή ασθενών για ΜΕΘ κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν η αναμονή διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ στη κορύφωση των κυμάτων της πανδημίας ήταν κατά μέσο όρο 5 ημέρες, ήταν πιθανότατη η προσβολή από νοσοκομειακά μικρόβια και μάλιστα πολυανθεκτικών. Έλαχιστοποιούνται οι πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών που προσβάλλονται από νοσοκομειακά μικρόβια».

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία υπαλλήλου της ΕΥΠ δημοσιεύει το Tvxs, και εκθέτει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη,…