ΠΟΕΔΗΝ: Καταστάσεις πολέμου στις ΜΕΘ

Ασφυκτιούν και σήμερα τα νοσοκομεία της Αττικής σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων η οποία περιγράφει καταστάσεις πολέμου στη διαθεσιμότητα κλινικών και ΜΕΘ.

NewsRoom 24/02/2021 | 23:56

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία της Αττικής γίνεται πόλεμος για διαθεσιμότητα σε κλίνες κλινικών και ΜΕΘ για να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά κορονοϊού, καθώς επικρατούν έκτακτες συνθήκες. Πού είναι οι ΜΕΘ που δηλώνουν ότι λειτουργούν αναρωτιέται η Ομοσπονδία.

Διερωτάται επίσης γιατί δεν προσέλαβαν το απαραίτητο εκπαιδευμένο προσωπικό και προσπαθούν με μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή εκ των έσω από το λειψό ανειδείκευτο προσωπικό να λειτουργήσουν επί πλέον κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ, στο Γεννηματάς, στο Αττικό, το Θριάσιο κλπ.

Με τις ΜΕΘ που λειτουργούν να είναι γεμάτες με απίστευτη πίεση, με τις δεκάδες εισαγωγές καθημερινά και τα γεμάτα εφημερεύοντα Νοσοκομεία, προσπαθούν με μπαλώματα όπως να μεταφέρουν ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία και να δημιουργήσουν νέες κλίνες να ανταπεξέλθουν.

Μάλιστα όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, το ΝΙΜΙΤΣ ετοιμάζεται να υποδεχθεί έως 120 ασθενείς με κορονοιό, αλλά το οξυγόνο δεν επαρκεί για πάνω από 50 ασθενείς.

Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού υπάρχει στο Σισμανόγλειο και συγκεκριμένα στην καρδιολογική κλινική και την καρδιολογική μονάδα, καθώς 7 ασθενείς και 4 εργαζόμενοι νοσούν από τον ιό. Συνολικά από τον ιό νοσούν 200 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Αν και πολλοί είναι εκείνοι που παρόλο ότι εμβολιάστηκαν δεν πρόλαβαν να αναπτύξουν αντισώματα.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι που νοσούν με κορονοϊό καταγράφονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός όπου είναι ασθενείς 50 εργαζόμενοι και στο Γεννηματάς όπου είναι 30 ασθενείς εργαζόμενοι. Στα υπόλοιπα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ τα κρούσματα είναι ελάχιστα. Αξίξει να σημειωθεί ότι το ΣΩΤΗΡΙΑ που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος έχει 2 μόνο κρούσματα σε εργαζόμενους. Η Παμακάριστος που είναι νοσοκομείο μόνο για περιστατικά κορονοϊού έχει 0 κρούσματα.

Αναλυτικά οι ΜΕΘ ανά νοσοκομείο στην Αττική:

 • ΚΑΤ. 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
 • Ετοιμάζονται να ανοίξουν άλλες 14 κλίνες με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα νοσοκομεία.Είναι και από το λειψό προσωπικό του νοσοκομείου
 • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.
 • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 12 ασθενείς στις 16 κλίνες. Ανοιξαν σήμερα ακόμη μια ΜΑΦ ως ΜΕΘ 5 κλινών.
 • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 44 ασθενείς στις 44 κλίνες.
 • ΣΩΤΗΡΙΑ. 79 ασθενείς στις 64 κλίνες.
 • ΕΛΠΙΣ. 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.
 • ΝΙΜΙΤΣ. 2 ασθενείς το μεσημέρι στις 6 κλίνες. Κατάργησαν τις δύο κλίνες γενικής ΜΕΘ και τις έκαναν ΜΕΘ κορωνοιού. Όμως περιμένουν μέχρι το βράδυ 4 ασθενείς και θα γεμίσουν.0
 • ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.
 • ΘΡΙΑΣΙΟ 17 ασθενείς στις 17 κλίνες. Γέμισαν και οι νέες 5 και σχεδιάζουν να μετατρέψουν και τις άλλες κλίνες γενικής ΜΕΘ σε ΜΕΘ κορωνοιου.
 • ΑΤΤΙΚΟ 31 ασθενείς στις 33 κλίνες.

Τέλος καλούν να κτυπήσει κόκκινο συναγερμός καθώς οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία Σωτηρία Ευαγγελισμός, και Αττικό που διαθέτουν 161 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, από τις συνολικά 241 κλίνες που λειτουργούν στην Αττική.