Ποδόσφαιρο σε καιρό πολέμου: Διακοπή στο ματς της Σαχτάρ όταν ήχησε η σειρήνα για αεροπορική επιδρομή

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και αυτό επηρεάζει καθημερινά τη ζωή όλων, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των ποδοσφαιριστών. Κάτι που αποδείχθηκε και στον αγώνα της Σαχτάρ με την Ολεξάντρια, όπου υπήρξε διακοπή.

FgQ4Ui9XgAA6nq2

Το πρωτάθλημα επέστρεψε στην Ουκρανία με την έναρξη της νέας σεζόν στην «Πρέμιερ Λιγκ» της χώρας τον Αύγουστο, μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο. Όπως συμβαίνει συχνά στην Ουκρανία, ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου και το ματς που εκείνη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ανάμεσα στην Σαχτάρ και της Ολεκσάνδρια σταμάτησε αμέσως.

Οι ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ και της Ολεκσάνδρια, αλλά κι όλοι όσοι βρίσκονταν στην Αρένα του Λβιβ οδηγήθηκαν στα καταφύγια, όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο. Η Σαχτάρ έχανε 1-0 στο πρώτο ημίχρονο μετά το γκολ του Τσουρίκοφ όταν η σειρήνα ήχησε και οι παίκτες κλήθηκαν να κατευθυνθούν προς τα αποδυτήρια. Το παιχνίδι ξανάρχισε μετά από περίπου μία ώρα και 40 λεπτά

Αυτή, φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο κι αξίζει να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, ο αγώνας της Λβιβ με τη Μέταλιστ είχε τρεις διακοπές κι ολοκληρώθηκε μετά από 4,5 ώρες!

Η Σαχτάρ, που παίζει τους εντός έδρας αγώνες του Champions League αυτή τη σεζόν στη Βαρσοβία, υποδέχεται τη Λειψία την Τετάρτη.