Newsroom

Newsroom

Ποδοσφαιρικός συναγερμός για το Brexit

Ο πρόεδρος της UEFA επανέφερε στην επικαιρότητα τους κινδύνους του Brexit για το ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως είναι πιθανόν οι αγγλικές ομάδες να μην είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αναμετρήσεις για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

58bff3a41dc5242d278b4886

Του Θάνου Σαρρή

Η Premier League αποτελεί αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ευρώπη, όσον αφορά την επίδρασή του στον κόσμο, την εμπορική του δυναμική και την προσέλκυση ποδοσφαιριστών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την τρέχουσα σεζόν. Προκειμένου να εξασφαλίσουν την προβολή των αναμετρήσεων το Sky Sports και το BT Sport πλήρωσαν το 2015 το ποσό-ρεκόρ των 5.13 δις το 2015, δηλαδή 70% πάνω από την προηγούμενη συμφωνία.

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε η προοπτική του Brexit ξεκίνησαν οι ανησυχίες για τον τρόπο που θα επηρέαζε το αγγλικό ποδόσφαιρο. Στο Euro 2016 του καλοκαιριού ήταν καθημερινό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι βέβαια πίστευαν ακράδαντα πως το δημοψήφισμα θα βγει αρνητικό. Οι εξελίξεις τους διέψευσαν, οπότε τα προβλήματα ήταν δεδομένο πως θα αρχίσουν σιγά-σιγά να περνούν από τη θεωρία στην πράξη. Τον Νοέμβριο ο Σερζ Οριέ της Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να περάσει τα αγγλικά σύνορα για τον αγώνα της ομάδας του με την Άρσεναλ, λόγω της έφεσής του που βρισκόταν σε εκκρεμότητα για ποινή φυλάκισης δύο μηνών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο documentonews.gr