Newsroom

Newsroom

Ποδοσφαιρικός "σεισμός" στην Ιταλία: Υπόγειες επαφές Γιουβέντους – Μαφίας

Νέο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο μεγατόνων κλονίζει την Ιταλία, με πρωταγωνίστρια ποια άλλη, τη Γιουβέντους, η οποία δέκα περίπου χρόνια πριν είναι μπλεγμένη στο περιβόητο Calciopoli.

58c02de51dc5245f288b4664

Σύμφωνα με εισαγγελική έρευνα, ο διοικητικός ηγέτης της «Γηραιάς Κυρίας», Ανιέλι, και ο γενικός διευθυντής, Μαρότα, είχαν συναντήσεις με μεγαλοστελέχη της ιταλικής μαφίας και συγκεκριμένα, με το αφεντικό της Ντραγκέτα της Καλαβρίας, Ρόκο Ντομινέλο, προκειμένου «να τακτοποιήσουν θέματα για εισιτήρια απλά και διαρκείας», όπως τόνισε εισαγγελέας της ιταλικής επιτροπής ποδοσφαίρου.

Ο Τζουζέπε Πεκοράρο, αρμόδιος εισαγγελέας, αποκάλυψε επίσης πως ο Μπέπε Μαρότα «διατηρούσε περιστασιακές σχέσεις με κύκλους των Ultras, που είχαν σχέσεις με τα αφεντικά της Ντραγκέτα». Μάλιστα, ο κ. Πεκοράρο τόνισε πως έχει στην κατοχή του πάνω από 5.000 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων από τον εισαγγελέα του Τορίνο, Αρμάντο Σπάταρο, κατόπιν έρευνας για τη φερόμενη εμπλοκή της Ντραγκέτα.

Η αντίδραση από την πλευρά της «Γιούβε» ήταν άμεση, με τον πρόεδρο της ομάδας, Αντρέα Ανιέλι, να διαψεύδει όσα υποστήριξε ο εισαγγελέας. «Με κάθε σεβασμό στις αρχές που διεξάγουν τις έρευνες, θέλω να δηλώσω ότι ποτέ δεν συναντήθηκα με αφεντικά της Μαφίας», έγραψε στο Τwitter του, συμπληρώνοντας: «Ο,τι διάβασα είναι ψευδές». 

Πλέον, μένει να δούμε για το πού είναι ικανή να φτάσει η εν λόγω έρευνα των εισαγγελικών Αρχών, κάτι που θα διευκρινιστεί σύντομα.

Το tweet: