Newsroom

Newsroom

PODCAST – Ο καθηγητής του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μιλά στη Radcast μια ημέρα πριν τη θλιβερή επέτειο

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να σκεπάσει η λήθη τα θύματα της αστυνομικής βίας»

5621482

Ο Γιώργος Θαλάσσης, καθηγητής του 15χρονου μαθητή που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια τον Δεκέμβρη του 2008, από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, μιλάει 14 χρόνια μετά για την απώλεια που συντάραξε τη γενιά μας, αποκλειστικά στη Radcast και τη Χρύσα Λύκου.

“Οι άνθρωποι, τάσσονται με το μέρος της αστυνομίας σε αυτές τις περιπτώσεις διότι αυτό που θέλουν διακαώς είναι να φταίει το θύμα. Διότι αν φταίει το θύμα, εκείνοι είναι ασφαλείς. Αν όμως δεν φταίει το θύμα, θα χάσουν τον ύπνο τους. Ο Αλέξανδρος σκοτώθηκε επειδή πήγε στα Εξάρχεια. Δεν είχε καμία δουλειά να πάει στα Εξάρχεια, αυτό είναι το σενάριο που κυκλοφορεί”.

«Δεν υπολογίζω πόσο χρονών θα ήταν σήμερα ο Αλέξανδρος, το βλέπω μπροστά μου με τον Νίκο (Ρωμανό). Κι όχι μόνο ο Νίκος, αλλά και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους. Είναι μια ομάδα παιδιών απ’ το ίδιο σχολείο που τους βλέπω και τους καμαρώνω. Απ’ αυτήν την ομάδα όμως λείπει ο Αλέξανδρος. Και θα λείπει πάντα», αναφέρει ο Γιώργος Θαλάσσης, και συνεχίζει: «Έχω καθήκον και υποχρέωση. Μακάρι τους ίδιους αγώνες να έδινα όχι μόνο για τον Αλέξανδρο αλλά για όλα τα θύματα της αστυνομικής βίας, που δεν πρέπει να τα αφήσουμε να τα σκεπάσει η λήθη».

06 12 YouTubeVideo NEW

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Λύκου
Ηχοληψία: Διονύσης Αντύπας

Στο podcast ακούγεται το τραγούδι “Οργή” από Μεθυσμένα Ξωτικά.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…