Ποδαρικό με 1.500 απόντες μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Στερεά Ελλάδα

Μπορεί η Νίκη Κεραμέως να υπερηφανεύεται  για το άνοιγμα των σχολείων και να υποστηρίζει με θέρμη να μην  δοθεί αναβολή στο άνοιγμα τους για λίγες ημέρες, ωστόσο λαβωμένα ξεκίνησαν  τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Φθιώτιδα και Στερεά Ελλάδα

5477917

Μπορεί η  υπουργός Υγείας να   υπερηφανεύεται  για το άνοιγμα των σχολείων,  ωστόσο λαβωμένα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Φθιώτιδα και Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όλης της Περιφέρειας, απουσίασαν λόγω covid 1.248 μαθητές αλλά και 243 εκπαιδευτικοί ανεβάζοντας τον αριθμό των απόντων στο δυσθεώρητο 1.491!

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το LamiaReport,  ότι εκτός από τους παραπάνω μαθητές και εκπαιδευτικούς που νοσούν από τον ιό  που μεταδίδεται με απίστευτους ρυθμούς, υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 11 κρούσματα σε προσωπικό που σχετίζεται με τα σχολικά συγκροτήματα και απέχει από τα καθήκοντά του.

Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, ο συνολικός αριθμός των μαθητών και εκπαιδευτικών που νόσησαν από κορωνοϊό μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων, στη Στερεά ήταν 3.988 και στη Φθιώτιδα 1.456!

Τα μισά και πλέον κρούσματα στην Εύβοια

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σαφώς εντοπίζεται στην Εύβοια όπου νοσούν 648 μαθητές και ακόμη 101 εκπαιδευτικοί που σημαίνει ότι παραπάνω από τους μισούς απόντες είναι από τα σχολεία του νησιού!

Ωστόσο βαριά πληγωμένα είναι και τα σχολεία των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

LR239

Σε επίπεδο Φθιώτιδας τα 285 κρούσματα (246 μαθητές και 39 εκπαιδευτικοί) σαφώς και είναι μεγάλος αριθμός που φοβόμαστε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω. Το θετικό είναι ότι και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης τα κενά που δημιουργήθηκαν από τη νόσηση των εκπαιδευτικών είναι απολύτως διαχειρίσιμα προς το παρόν.

Επιπλέον τα 246 κρούσματα σε μαθητές παρατηρήθηκαν σε 59 τμήματα της Πρωτοβάθμιας και 129 της Δευτεροβάθμιας, που σημαίνει ότι δεν κλείνει – προς το παρόν –  τμήμα.

Μόνο ένα Τμήμα σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας φαίνεται ότι κλείνει αυτή τη στιγμή και αφορά την Ευρυτανία και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς νόσησε ο δάσκαλος ολιγομελούς τάξης.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν δεκάδες ακόμη μαθητές οι οποίοι από επιλογή δεν πήγαν σχολείο θέλοντας να προφυλάξουν εαυτούς και στενούς συγγενείς τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: LamiaReport

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…