Ποδαρικό έκανε η «Ωκεανίς»

Η «Ωκεανίς» γίνεται αισθητή σε αρκετές περιοχές της χώρας τις τελευταίες ώρες καθώς φέρνει κρύο, χιόνια, βροχές καθώς και θυελλώδεις ανέμους.

Καιρός 0

Στα κύρια χαρακτηριστικά της «Ωκεανίδας» περιλαμβάνονται η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, που θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 10 βαθμούς Κελσίου, οι ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα νότια και στο Αιγαίο, οι καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά και ημιορεινά, όσο και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας.

Σύμφωνα, μάλιστα με την ΕΜΥ, από σήμερα Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής θα σημειωθούν τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και στα νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου.

Η Αττική στον θερμό τομέα της κακοκαιρίας

Από την ΕΜΥ τονίζεται ότι η Αττική, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Παρασκευής, θα βρεθεί στον θερμό τομέα της κακοκαιρίας. Έτσι λοιπόν τα χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά (κατά μέσο όρο πάνω από τα 600 μέτρα) και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρα στα βορειοδυτικά 

Ντύθηκε στα λευκά η Θεσσαλονίκη 

Η Θεσσαλονίκη έχει ντυθεί στα λευκά από τα ξημερώματα, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής προβλήματα στην πόλη. Όπως αναφέρει το thestival.gr η χιονόπτωση άρχισε μετά τις 04:00 τα ξημερώματα και συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα. 

Την ίδια ώρα, εργαζόμενοι στους δήμους και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται επί ποδός για να κρατηθούν βασικές οδικές αρτηρίες ανοιχτές. Μέχρι στιγμής παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου Ωραιοκάστρου.

Στο μεταξύ η Περιφέρεια έχει στη διάθεσή της περίπου 5.000 τόνους αλατιού και 100 μηχανήματα για όλους τους νομούς, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει προμηθευτεί 500 τόνους αλατιού για τις ανάγκες της πόλης.

Ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης και οι βασικές αρτηρίες της πόλης λειτουργούν χωρίς προβλήματα, ωστόσο όσοι κινούνται στους περιφερειακούς ορεινούς δήμους θα πρέπει να κινούνται προσεκτικά με τα οχήματά τους.

Aναλυτικά ο καιρός

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν βαθμιαία από το απόγευμα στα ορεινά – ημιορεινά και από τις βραδινές ώρες στα βόρεια του νομού, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και μετα το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη). 

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, όμως από το βράδυ θα εξασθενήσουν.  Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, γρήγορα 8 με 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 6 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία και την Θράκη, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα με καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα φυσούν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, που γρήγορα θα ενταθούν στα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά – ημιορεινά και βαθμιαία στα πεδινά της Θεσσαλίας και στις υπόλοιπες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά, στην ανατολική Στερεά 300 μέτρα και στην Πελοπόννησο 400-500 μέτρα). Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ, γρήγορα 8 με 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από το μηδέν έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ την ημέρα και το βράδυ 8-9 μποφόρ.  Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια. Στα νότια θα πνέουν νοτιάδες, 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 8 με 9 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…