«Πνίγηκε» στην κάπνα η Αθήνα χθες το βράδυ

Πρωτοφανείς τιμές αιθαλομίχλης χθες στο κέντρο της Αθήνας - «Τέτοια νούμερα εντός Λεκανοπεδίου, πρώτη φορά βλέπω», λέει μετεωρολόγος

2008744

Ιδιαίτερα αυξημένες ήταν χθες οι τιμές της μόλυνσης της ατμόσφαιρας του αέρα χθες στο κέντρο της Αθήνας, με τους πολίτες να κάνουν λόγο για συνθήκες ασφυξίας.

Σύμφωνα με την σελίδα μετεωρολογικού ενδιαφέροντος Forecast Weather Greece, η Αθήνα βρέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, με τους υπεύθυνους να συστήνουν στους πολίτες να κλείσουν τα παράθυρά τους.

Όπως φαίνεται σε ειδικό χάρτη που αναρτήθηκε, οι τιμές της μόλυνσης από τα αιωρούμενα σωματίδα, σε ορισμένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας έφτασαν τις 225 μονάδες. 

Η κατάσταση μάλιστα ήταν χειρότερη στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τα Γιάνενα, σύμφωνα με τη σελίδα.

«Η ατμόσφαιρα στην Αττική είναι (και) απόψε αποπνικτική, αλλά με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στην Πάτρα, το Αγρίνιο και τα Γιάννενα * είναι ακόμα χειρότερη, τουλάχιστον όσον αφορά τα εξαιρετικά επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια (Particulate Matter) PM 2,5 (με διάμετρο μικρότερη από 2.5μm, δηλαδή).

Τα PM 2,5 (αλλά και τα PM 1) έχουν ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στο αναπνευστικό και στο καρδιαγγειακό σύστημα  (και όχι μόνο).

Η καύση ξύλου και άλλων υλικών για λόγους θέρμανσης αποτελεί την βασική πηγή παραγωγής των μικροσωματιδίων στις ελληνικές πόλεις», ανέφερε το Forecast Weather Greece, ενώ σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Σταματάκης τόνισε πως δεν έχει ξαναδει ποτέ τέτοια νούμερα εντός του λεκανοπεδίου.

* H κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι από αρχείο

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018