ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Το Πνεύμα και η Ηθική της Δεξιάς

Το Άγιο Δισκοπότηρο της Δεξιάς, το μυστικό που κρατούν επτασφράγιστο, τιμωρώντας με την έσχατη ποινή της διαγραφής όποιον το αποκαλύπτει, είναι οι μεθοδεύσεις με τις οποίες κερδίζουν τις εκλογές

2375644 1

Τι είναι αυτό που έκανε τον πρωθυπουργό να αντιδράσει τόσο άμεσα και τόσο αποφασιστικά όταν αποκαλύφθηκε το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο στελεχών της ΝΔ;

Τι ήταν αυτό δηλαδή που τόσο ενόχλησε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν ευαισθητοποιήθηκε να δώσει εξηγήσεις όταν ο ίδιος κατηγορούνταν για ψευδές πόθεν έσχες, δεν ενοχλήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι δεν έλεγε την αλήθεια στη Βουλή για τη μελέτη Τσιόδρα και για τη μεγάλη θνητότητα εκτός ΜΕΘ και δεν αισθάνθηκε ούτε μια φορά την ανάγκη να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα 23.000 θύματα της πανδημίας;

Τι χειρότερο, δηλαδή, είπαν οι τιμωρηθέντες από όσα ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του λένε και πράττουν εκ συστήματος εδώ και 2,5 χρόνια;

Αν ο πρωθυπουργός είναι τόσο ευαίσθητος που ενοχλήθηκε από την προσβολή της μνήμης των νεκρών στις πυρκαγιές της Ηλείας, ως αποτέλεσμα των γέλιων και των κομπασμών των στελεχών της ΝΔ για την… εποποιία των εκλογών του 2007, τότε θα έπρεπε και ο ίδιος να μην είχε επιτρέψει στον εαυτό του να εκμεταλλευτεί τα 103 θύματα της τραγωδίας στο Μάτι για λόγους προφανούς κομματικής σκοπιμότητας.

Κι ακόμη, αν ενοχλήθηκε από την προσβολή της μνήμης των νεκρών στην Ηλεία 15 χρόνια μετά, πολύ περισσότερο θα έπρεπε να έχει ενοχληθεί και να έχει διαγράψει τον βουλευτή της ΝΔ Στράτο Σιμόπουλο, που αποκάλεσε τους χιλιάδες σημερινούς νεκρούς της πανδημίας σαν… λεκέ, που όσο τον κοιτάζεις, τόσο μεγαλώνει.

Προφανώς λοιπόν δεν τον ενόχλησε η αήθης πράξη της προσβολής της μνήμης των νεκρών.

Αν πάλι ενοχλήθηκε γιατί αποκαλύφθηκε ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ μοίραζε λεφτά για να αποζημιώσει τους κατοίκους της Ηλείας πάνω στα καμένα των πυρκαγιών, τότε ο ίδιος δεν έπρεπε να καμαρώνει στη Βουλή για τα διχίλιαρα της αποζημίωσης όσων παγιδεύτηκαν στην Αττική Οδό.

Κι ας μην είναι άλλοθι ότι τα σημερινά διχίλιαρα τα μοιράζει ιδιωτική εταιρεία, γιατί όλοι γνωρίζουν ποιος πληρώνει τελικά τέτοιες… γαλαντομίες του ιδιωτικού τομέα, ιδίως όταν γίνονται μετά από απαίτηση του εκπροσώπου του δημοσίου.

Αφού λοιπόν δεν ήταν ούτε η προσβολή της μνήμης των νεκρών, ούτε η τακτική της αποζημίωσης των πολιτών μετά από μια φυσική καταστροφή που ενόχλησαν τόσο, δεν μένει παρά να είναι η σύνδεση των αποζημιώσεων με τις τότε εκλογές.

Αυτό δηλαδή που έβγαλε τον πρωθυπουργό κυριολεκτικά από τα ρούχα του είναι η ωμή παραδοχή των δύο στελεχών της ΝΔ ότι μοιράζοντας τότε χιλιάρικα με τσάντες «γύρισαν το παιχνίδι» και κέρδισαν τις εκλογές.

Και τον ενόχλησε η παραδοχή και δημοσιοποίηση αυτής της… εποποιίας της ΝΔ, γιατί αποκάλυψε μια πάγια πολιτική των κυβερνήσεων της Δεξιάς.

Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο νέος υπουργός Γεωργαντάς, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Λιβανό, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τις εκλογές του 2012. Όπου φαίνεται να εξηγεί σε κομματική εκδήλωση πως πρέπει να εκβιαστούν όσοι ευνοήθηκαν με ρουσφέτια από την κυβέρνηση της Δεξιάς για να την ψηφίσουν αυτοί, αλλά και όλο τους το σόι.

Αν ο Γεωργαντάς δεν τιμωρήθηκε, αλλά αντίθετα επιβραβεύθηκε γι’ αυτή του την… εποποιία, είναι γιατί δεν «έδωσε» ποτέ την παράταξή του, κρατώντας σε επίπεδο εσωτερικής συζήτησης μεταξύ στελεχών της ΝΔ το μεγάλο μυστικό.

Το Άγιο Δισκοπότηρο λοιπόν της Δεξιάς, το μυστικό που κρατούν επτασφράγιστο, τιμωρώντας με την έσχατη ποινή της διαγραφής όποιον το αποκαλύπτει, είναι οι μεθοδεύσεις με τις οποίες κερδίζουν τις εκλογές.

Αυτό που δεν ανέχονται να διαρρεύσει, αυτό που προσβάλλει τις «αρχές και τις αξίες της παράταξης», είναι η δημοσιοποίηση της μεγάλης αλήθειας ότι αντιμετωπίζουν το κράτος σαν λάφυρο και χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα όχι για την ενίσχυση των δημόσιων δομών, αλλά σαν μέσο για τη δική τους πολιτική επιβίωση.

Αυτή η αποκάλυψη της ιδιοκτησιακής αντίληψης της Δεξιάς για το κράτος και της πελατειακής της αντίληψης για τους πολίτες, όπως εκφράστηκε μέσω της συνήθους για τη ΝΔ πολιτικής της εξαγοράς ψηφοφόρων, αυτή είναι που εξόργισε τον πρωθυπουργό και τον έκανε να αντιδράσει με τόση οργή.
Γιατί πίσω από αυτήν την αποκάλυψη κρύβονται οι πραγματικές «αρχές και αξίες» της Δεξιάς. Που συμπυκνώνονται στη γνωστή ευαγγελική ρήση:

«Μη γνώτω η αριστερά τι ποιεί η δεξιά»

Εκείνο που τους ενοχλεί στη δημοσιοποίηση αυτής της κατά τα άλλα… εποποιίας της Δεξιάς, είναι ότι αυτή η κρυφή πολιτική της εξαγοράς ψηφοφόρων με δημόσιο χρήμα εξακολουθεί να ισχύσει και σήμερα, αν και αρκετά βελτιωμένη ως προς τις μεθόδους.

Σήμερα δηλαδή, αντί να εξαγοράζουν έναν – έναν τους πολίτες με τσάντες με λεφτά, εξαγοράζουν τους διαμεσολαβητές, τα ΜΜΕ, με επιχορηγήσεις εκατομμυρίων. Κι ύστερα τα ΜΜΕ με τη σειρά τους προπαγανδίζουν την κυβερνητική πολιτική, επηρεάζοντας μαζικά τους ψηφοφόρους υπέρ της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και εδώ και καιρό στα κανάλια της λίστας Πέτσα η πιο σημαντική είδηση, οι εκατόμβες των καθημερινών θανάτων της πανδημίας εξ αιτίας της μη θωράκισης του ΕΣΥ, έρχεται πάντα μετά από την παρουσίαση ανώδυνων για την κυβέρνηση ειδήσεων.

Γι’ αυτό επίσης στα κανάλια δεν ακούμε ποτέ καμία ανάλυση για το ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες και ποιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για το γεγονός ότι οι θάνατοι στη χώρα μας είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με την Ευρώπη. Αντ΄ αυτών, ακούμε συνεχώς χιλιάδες αναλύσεις ειδικών ή και ανειδίκευτων για βιασμούς και για εγκλήματα οπαδικής βίας.

Αντί δηλαδή η κυβέρνηση της Δεξιάς να επενδύει εκατομμύρια στην ενίσχυση του ΕΣΥ σώζοντας χιλιάδες ζωές, όπως έκαναν οι ευρωπαίοι εταίροι μας και κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά τις απώλειες από την πανδημία, αυτή επενδύει το δημόσιο χρήμα στα ΜΜΕ για να διαστρεβλώνουν την αλήθεια, να υποβαθμίζουν το πρόβλημα και να παρουσιάζουν τα πράγματα όπως βολεύει την κυβέρνηση.

Η υποκριτική ατάκα «Πνεύμα και Ηθική» του Βασίλη Αυλωνίτη στην κλασσική κωμωδία του 1954 «Η ωραία των Αθηνών» έμελλε να ακολουθεί τη Δεξιά μέχρι σήμερα. 

Σαν ευχή σε εσωτερικές συζητήσεις, αλλά και σαν κατάρα, όταν η αλήθεια δημοσιοποιείται στους… υπηκόους.

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…