"Πλοκάμι" των "Ροζ Πανθήρων" πίσω από τις ένοπλες ληστείες στα κοσμηματοπωλεία της Θεσσαλονίκης;

Εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία…

listeia roz panthires main

Εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται στη διάπραξη τριών ένοπλων ληστειών σε κεντρικά κοσμηματοπωλεία της πόλης.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών, 6 αλλοδαποί, μέλη της συμμορίας, ηλικίας από 25 ως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της Εγκληματικής οργάνωσης, της Ληστείας, των Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών και της παράβασης του Νόμου περί Όπλων.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι, η συγκρότηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2010, με σκοπό την τέλεση ενόπλων ληστειών σε κοσμηματοπωλεία της πόλης και τον συνακόλουθο προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την εγκληματική οργάνωση και διευκρινίστηκαν οι ρόλοι (αρχηγός, τσιλιαδόροι, παρατηρητές, κ.α), καθώς και ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).

Προέκυψε συγκεκριμένα ότι, το ηγετικό στέλεχος της συμμορίας, ένας 27χρονος Κροάτης, προέβη στη στρατολόγηση των 5 Σέρβων υπολοίπων συνεργών του, ενώ ο ίδιος επέλεγε τον στόχο της ληστείας, αλλά και τον χρόνο τέλεσης αυτής. Επιπρόσθετα, παρείχε στα μέλη της οργάνωσης τα οχήματα προσέγγισης-διαφυγής, για την αφαίρεση των οποίων κατείχε ειδική τεχνική παραβίασης, χωρίς να αφήνει ίχνη διάρρηξης. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, ερευνάται λόγω των μεγάλων ομοιοτήτων στον τρόπο δράσης τους, η τυχόν σχέση τους με την διαβόητη συμμορία των «Ροζ Πανθήρων», που έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο για σειρά ετών στις διωκτικές Αρχές της χώρας μας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης και εικάζεται σε πρώτη φάση πως πιθανότατα αποτελούν κάποιο «παρακλάδι» της.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προέβησαν στις παρακάτω ένοπλες ληστείες:

-Στις 5 Νοεμβρίου 2010, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, στην οδό Τσιμισκή, όπου αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους με την απειλή όπλου, πυροβόλησαν και έθραυσαν με σφυριά τις προθήκες, αφαιρώντας πλήθος ρολογιών χειρός. Ακολούθως, διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένο όχημα.

-Την 1η Μαρτίου 2012, με την απειλή πυροβόλου όπλου, ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου επί της Εγνατίας οδού και αφού αφαίρεσαν από το εσωτερικό της επιχείρησης κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας 70.000 ευρώ, απομακρύνθηκαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε συνεργός τους.

Στις 15 Μαρτίου 2012, τρία εκ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Εγνατία οδό. Κατά την αποχώρησή τους από την επιχείρηση, ο ένας από τους δράστες ακινητοποιήθηκε με χρήση βίας από τον ιδιοκτήτη, με τη βοήθεια διερχόμενων πολιτών και συνελήφθη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Ο δεύτερος δράστης, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έπειτα από ευρείες αστυνομικές αναζητήσεις, ενώ σε βάρος του τρίτου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Έκτοτε, οι δύο συλληφθέντες, παραμένουν κρατούμενοι στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…