Newsroom

Newsroom

Ανασχηματισμός: Πλήρωσε το τίμημα για τις φωτιές ο Χρυσοχοΐδης – «Κυβέρνηση Καρατζαφέρη»

Κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά πτέρυγα της Νέα Δημοκρατίας - Αμετακίνητες Κεραμέως και Μενδώνη

5019241

Τα νέα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά τις αποφάσεις του πρωθυπουργού για ανασχηματισμό.

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η «καρατόμηση» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος φαίνεται πως πλήρωσε το τίμημα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, τη θέση του οποίου ανέλαβε ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σηματοδοτώντας έτσι την επανεμφάνιση ενός ισχυρού πολιτικού παίκτη στο υπουργικό συμβούλιο.

Δεύτερη υπουργοποίηση που προκαλεί εντύπωση είναι αυτή του Θάνου Πλεύρη. Πλέον, αυξάνεται η συμμετοχή των ακροδεξιών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Υπουργικό Συμβούλιο, γεγονός που εγγράφεται στη συνολική στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για συμπόρευση με τα άκρα της δεξιάς Πολυκατοικίας. 

Επίσης, αχαρτογράφητη παραμένει προς στιγμήν η μετακίνηση του Νίκου Χαρδαλιά στη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη σύσταση υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με υπουργό τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Το νέο υπουργείο θα έχει τις αρμοδιότητες του έως σήμερα υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην άρει τη στήριξη του στα πρόσωπα της Μενδώνη και της Κεραμέως. Δυο πολιτικά πρόσωπα, που για διαφορετικούς λόγους απασχόλησαν πολύ έντονα τη δημοσιότητα.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…