Newsroom

Newsroom

Τραγωδία στο Δαφνί με 3 νεκρούς- Τρόφιμος έβαλε την φωτιά

Τρεις είναι οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί, όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

1596303 0

Τρεις είναι οι ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί, όπως επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με συντονιστικό του ΕΚΑΒ υπάρχουν 2 ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ενώ οι υπόλοιποι 17 τρόφιμοι του θαλάμου που επεκτάθηκε η φωτιά βρίσκονται στο νοσοκομείο του Ψυχιατρείου υπό την επίβλεψη των γιατρών του.

Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατος των θυμάτων προήλθε από ασφυξία, όπως ανέφερε εκπρό σωπος της Πυροσβεστικής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε στο ισόγειο του κτηρίου, πιθανότατα από κάποιον τρόφιμο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, σε πτέρυγα με 17 νοσηλευόμενους, τρεις από τους οποίους βρήκαν τραγικό θάνατο.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου στις 18.00 το απόγευμα.
Η Πυροσβεστική προχώρησε σε εκκένωση όλων των δωματίων των ασθενών, ενώ όλο το νοσοκομείο είχε καλυφθεί με πυκνούς καπνούς, που δυσκόλευαν σε μεγάλο βαθμό το έργο των Πυροσβεστών.

Η έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζεται, ενώ σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, οι τραυματίες, κατόπιν της αξιολόγησης της σοβαρότητας της κατάστασης τους, διεκομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ». Στο Νοσοκομείο μετέβη ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θανάσης Δημόπουλος.

Τριάντα αναφορές αποκαλύφτηκε ότι είχαν συντάξει οι εργαζόμενοι για τον τρόφιμο που φέρεται να ευθύνεται για την φωτιά. Τις αναφορές είχαν αποστείλει προς το υπουργείο Υγείας, τις εισαγγελικές αρχές και τη διοίκηση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δαφνί» οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος, επισημαίνοντας τον «εξαιρετικά επικίνδυνο και επιθετικό χαρακτήρα» του ασθενή, ο οποίος φέρεται να ευθύνεται για την φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ίδρυμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων Νίκο Παναγούλη.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παναγούλης, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, ώστε να προστατεύονται τόσο οι άλλοι ασθενείς, όσο και ο ίδιος για να μην αυτό-τραυματισθεί. Η νοσηλεία του γινόταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και οι εργαζόμενοι είχαν ζητήσει πολλές φορές να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο φύλαξης, πρωτίστως για τη δική του προστασία.

Ο συγκεκριμένος ασθενής τον Μάιο του 2015 είχε επιτεθεί σε άλλον ασθενή με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Μάλιστα τότε ο κ. Παναγούλης είχε εκφράσει την ανησυχία του προειδοποιώντας ότι «περιμένουμε το επόμενο θύμα και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν θα είναι ασθενής ή εργαζόμενος».

Ο ασθενής πάσχει από σχιζοφρένεια και κρατείται στο «Δαφνί» σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα περί ακαταλόγιστου. Το άρθρο ορίζει ότι αν κάποιος, λόγω νοσηρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του, απαλλάχθηκε από την ποινή ή τη δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα, για το οποίο ο νόμος απειλεί ποινή ανώτερη από έξι μήνες, το δικαστήριο διατάσσει τη φύλαξή του σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα, εφόσον κρίνει ότι είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. «Περιμέναμε ότι κάτι θα γινόταν. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να δοθεί λύση στο θέμα, με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών και εργαζομένων. Η υπο-χρηματοδότηση και υπο-στελέχωση, οδηγούν το Ψυχιατρείο σε κατάρρευση και από την άλλη παρατηρείται αύξηση των περιστατικών που χρειάζονται βοήθεια» καταλήγει ο κ. Παναγούλης.

 

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…