Πληροφορίες ΕΟΔΥ για 3.500 νέα κρούσματα

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση της πανδημίας»

NewsRoom 27/07/2021 | 14:53

Ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, προανήγγειλε ότι σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων θα σκαρφαλώσει στον πρωτόγνωρο αριθμό των 3.500 κρουσμάτων.

Όπως ο ίδιος σημείωσε: «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση της πανδημίας, αφού οι νοσηλείες στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί», αλλά ότι λόγω του εμβολιασμού, ο αριθμός των διασωληνομένων, έχει σημειώσει αισθητή μείωση.

Κορύφωση των κρουσμάτων πριν το Δεκαπενταύγουστο

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε πρωινή του συνέντευξη σημείωσε ότι θα δούμε μία πρώτη κορύφωση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας πριν το Δεκαπενταύγουστο και ότι αν δεν αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών στα επίπεδα του 75% (από 48% που είναι σήμερα, ή 58% μαζί με όσους νόσησαν), τότε αναμένεται μία συνέχιση του τέταρτου κύματος το φθινόπωρο, από τέλη Σεπτεμβρίου και έπειτα.

Όπως εξήγησε, λόγω παραθεριστικής περιόδου θα υπάρξει το επόμενο διάστημα νέα κινητικότητα. «Το χειρότερο σενάριο είναι 3.400 κρούσματα την ημέρα. Το πιο ήπιο σενάριο είναι για 2.800 κρούσματα την ημέρα», εκτίμησε, υπογραμμίζοντας ότι για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 73% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, δηλαδή το 83% των ενηλίκων.