Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του ηλικιωμένου στην Χαλκίδα-Συνελήφθησαν και δύο Έλληνες ως οι ηθικοί αυτουργοί

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Ζωής και Ιδιοκτησίας,…

10092014 sterea1

Εξιχνιάσθηκε άμεσα, μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία του 83χρονου και ο τραυματισμός της 94χρονης συντρόφου του, που διαπράχθηκαν πριν τρεις ημέρες στη Χαλκίδα.

Υπενθυμίζεται ότι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, τις βραδινές ώρες της περασμένης Κυριακής, εντός διαμερίσματος πολυκατοικίας, όπου διέμεναν στη Χαλκίδα, βρέθηκε νεκρός ο 83χρονος άνδρας και τραυματισμένη η 94χρονη γυναίκα. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, που ενέχει χαρακτηριστικά βίαιης εγκληματικής συμπεριφοράς και ιδιαίτερης κοινωνικής απαξίας, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες και αναζητήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά όλα τα στοιχεία και τα ευρήματα, που προέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών καθώς και διαθέσιμα δεδομένα από τεχνικά μέσα. Όπως διακριβώθηκε, δράστες της ανθρωποκτονίας του 83χρονου και του τραυματισμού της 94χρονης, είναι δύο Βούλγαροι (πατέρας και γιος), ηλικίας 51 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι προσήχθησαν διαδοχικά χθες το απόγευμα, από την περιοχή του Βασιλικού Χαλκίδας Ευβοίας και συνελήφθησαν.

Κατά την εξέτασή τους ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τις εγκληματικές τους πράξεις, κίνητρο των οποίων ήταν η ληστεία. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της παράβασης του τελωνιακού κώδικα και κατά περίπτωση της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο Έλληνες, ηλικίας 55 και 38 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχές της Χαλκίδας. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ηθική αυτουργία και συνέργεια στις ανωτέρω εγκληματικές πράξεις, όπως επίσης και για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε, ο 55χρονος Έλληνας, θεωρώντας ότι οι δυο ηλικιωμένοι κατείχαν εντός του διαμερίσματος τους μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή, επινόησε και οργάνωσε, με την σύμπραξη του 38χρονου, το εγκληματικό σχέδιο, την εκτέλεση του οποίου ανέθεσε στους δυο Βουλγάρους υπηκόους. Προηγήθηκαν προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως υπόδειξη και κατόπτευση του χώρου και στη συνεχεία το βράδυ της προηγουμένης Κυριακής, οι δύο Έλληνες μετέφεραν τους δυο Βούλγαρους, στην πολυκατοικία όπου διέμεναν οι ηλικιωμένοι, με Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 38χρονου.

Οι αλλοδαποί εισήλθαν στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και κρύφτηκαν, ενώ μόλις ο 83χρονος επέστρεψε στην οικία του και ξεκλείδωσε την πόρτα εισόδου του διαμερίσματος, του επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά ασκώντας σε βάρος του σωματική βία, ενώ τον φίμωσαν και τον έδεσαν, με αποτέλεσμα να επέλθει ο βίαιος θάνατός του, από ασφυξία.

Η παρουσία των δραστών έγινε αντιληπτή από την 94χρονη, με αποτέλεσμα ένας από τους δράστες να της επιτεθεί, να την χτυπήσει σε διάφορα σημεία του σώματός της και να την φιμώσει.

Ακολούθως οι δράστες ερεύνησαν τους χώρους του διαμερίσματος και αφού βρήκαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό περίπου των 350 ευρώ, διέφυγαν με τους δύο Έλληνες συνεργούς τους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εγκληματικών πράξεων επιτηρούσαν εξωτερικά το χώρο της πολυκατοικίας, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου». Από τις έρευνες που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί στις οικίες των τεσσάρων συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-3 κυνηγετικά όπλα,

-Ένα μαχαίρι, 2 στιλέτα και μία λάμα από χαρτοκόπτη,

-256,5 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και 8 λαθραία πακέτα τσιγάρων,

-Ρούχα και υποδήματα που φορούσαν οι δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, κατά την τέλεση των εγκληματικών πράξεων,

-Μία κουκούλα τύπου full face και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και 11 κινητά τηλέφωνα και ένα tablet.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…