Newsroom

Newsroom

Πλήρης εξευτελισμός της ΝΔ με τις πατέντες εμβολίων σε παγκόσμια προβολή

Σε ακόμη δυσκολότερη θέση βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος

EK Nea Dimokratia slider

Εμφανής είναι ο εξευτελισμός της ΝΔ, μετά τη στροφή του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο θέμα της απελευθέρωσης των πατεντών των εμβολίων, ώστε να μπορέσουν να παραχθούν περισσότερα και να καλυφθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός.

Η πρόταση, που όταν αναφέρθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, έλαβε την χλεύη και την ειρωνία του πρωθυπουργού στη Βουλή, φέρνει τώρα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, που ενώ πριν μόλις μία εβδομάδα καταψήφισαν στην Ευρωβουλή την πρόταση της Αριστεράς για την άρση προστασίας των πατεντών, τώρα βρίσκονται στη δύσκολη θέση να τις υποστηρίξουν, αφού όλα δείχνουν ότι η ΝΔ κάνει στροφή 180 μοιρών.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η σπουδή των «κύκλων του Μαξίμου» που διαρρέουν ότι η πρόταση για την άρση της προστασίας των πατεντών ήταν… του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόνο που -ευτυχώς- οι ομιλίες στη Βουλή καταγράφονται…

Σε ακόμη δυσκολότερη θέση πάντως βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος παρά το γεγονός ότι καταψήφισε την πρόταση για την άρση των πατεντών, η οποία θα μπορούσε να αποδειχτεί σωτήρια για χώρες όπως η Ινδία, που χτυπιέται άγρια από την πανδημία, σήμερα ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για… την Ινδία.

Η νέα έξαρση του COVID-19 στην Ινδία είναι μια νέα πραγματικότητα που έρχεται να συμπληρώσει το δύσκολο παζλ της…

Posted by Στέλιος Κυμπουρόπουλος on Thursday, May 6, 2021

«Από τη θέση του αναπληρωτή στην Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Ινδία και θέτοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο κάθε πεδίου προσωπικής και πολιτικής μου δράσης, καλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω κατεπείγουσας ερώτησης, να λάβει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση του ινδικού συστήματος υγείας, καθώς και τους τομείς της πολιτικής προστασίας και την ανθρωπιστικής βοήθειας», αναφέρει ο κ. Κυμπουρόπουλος σε ανάρτησή του.

Μένει να δούμε τι θα κάνει αν η Κομισιόν ακολουθήσει τη συμβουλή του κ. Κυμπουρόπουλου και ανακοινώσει άρση των πατεντών ώστε να αρχίσουν να παράγονται εμβόλια στην Ινδία για τα εκατομμύρια πολιτών που κινδυνεύουν. Θα είναι υπέρ;