Newsroom

Newsroom

Πλήρης άρση περιορισμών στα γραμμάτια στη Κύπρο

Τη δυνατότητα να μπορούν να «σπάνε» τα γραμμάτια που διατηρούν σε όλες τις τράπεζες εντός Κύπρου, πλην της Τράπεζα Κύπρου,…

kypros trapeza

Τη δυνατότητα να μπορούν να «σπάνε» τα γραμμάτια που διατηρούν σε όλες τις τράπεζες εντός Κύπρου, πλην της Τράπεζα Κύπρου, θα δίνει στους καταθέτες το επόμενο διάταγμα περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” στις συναλλαγές που θα εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών στο τέλος του Ιανουαρίου. 
Με αυτό τον τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα στους καταθέτες να αποσύρουν το 100% των χρημάτων τους. Από τον ερχόμενο μήνα θα γίνει πλήρης άρση περιορισμών, πλην των καταθέσεων προθεσμίας στην Τρ. Κύπρου. 
Η συγκεκριμένη κίνηση προβλέπεται στον οδικό χάρτη σταδιακής χαλάρωσης περιοριστικών μέτρων και στοχεύει στην τόνωση της Οικονομίας. 
Το επόμενο διάστημα επέρχονται και περαιτέρω χαλαρώσεις όπως η κατάργηση των περιοριστικών μέτρων αναφορικά με τις καταθέσεις προθεσμίας και η κατάργηση υφιστάμενου ορίου αναφορικά με την μεταφορά χρημάτων εντός της Δημοκρατίας.
Εκτιμάται πως πρόκειται για μια κίνηση που θα δώσει ανάσα στην κυπριακή αγορά επηρεάζοντας θετικά το γενικότερο κλίμα.  24h.com.cy