ΔΧ

Δημήτρης Χρήστου

Πλιάτσικο και… εν μέσω κρίσης;

ΟΤΑΝ διάβασα ότι η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προχωράει σε διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση τεσσάρων μεγάλων περιφερειακών λιμανιών, της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας, του Ηρακλείου και του Βόλου, έσπευσα να διασταυρώσω την είδηση θεωρώντας ότι εν μέσω πανδημίας και ανυπολόγιστης ύφεσης είναι παράλογο να εκποιείς δημόσια περιουσία, σε τιμές που έχουν πιάσει πάτο.

βολος Medium

ΦΑΙΝΕΤΑΙ όμως πως δεν υπολόγισα καλά το θράσος και το έλλειμμα ευθύνης αυτών που κάνουν σήμερα κουμάντο, διότι πράγματι η είδηση είναι ακριβής! Και μάλιστα η προκήρυξη αναζήτησης οικονομικών συμβούλων για την ολοκλήρωση της εκποίηση, είναι εξαιρετικά σύντομης προθεσμίας. Βιάζονται πολύ!

ΚΑΙ ΑΠΟ ό,τι φαίνεται, δεν θα σταματήσουν στα λιμάνια. Έχουν «μεγάλη όρεξη να τα ξεπουλήσουν όλα», όπως διαλαλούσε ο υπουργός ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη.

ΕΤΣΙ, ο περί ου ο λόγος υπουργός, παρά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε την οικοδομική άδεια του εννέα (!) ορόφων ξενοδοχείου εντός του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενέταξε το έργο στον αναπτυξιακό νόμο και το χρηματοδοτεί (!) με 3,4 εκατ. ευρώ!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, όλες οι χώρες αναζητούν λύσεις για να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους, ιδιαίτερα εκείνες στρατηγικής σημασίας, όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες, και δηλώνουν έτοιμες να κινηθούν με κρατικοποιήσεις ή μερικές μετοχοποιήσεις. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, η γερμανική κυβέρνηση συγκρότησε ειδικό ταμείο, ύψους 500 δισ. ευρώ, με εθνικούς πόρους.

ΟΙ ΔΙΚΟΙ μας όμως, έχοντας την προστασία των «νέων νταβατζήδων», δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Καθόλου δεν ανησύχησαν από την ανακοίνωση της Exxon Mobil, που αποφάσισε να παγώσει τις δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας και των παρενεργειών της. Πρόκειται για εξέλιξη η οποία αναμένεται να επηρεάσει και τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο.

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ του στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία τουριστικού τομέα δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής καμιά αντίδραση από τα κυβερνητικά επιτελεία, που έκαναν πως δεν άκουσαν τη σύσταση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Λάιεν προς τους Ευρωπαίους πολίτες να μην κάνουν τουρισμό αυτό το καλοκαίρι.

ΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ δάκρυα για τη δοκιμασία του ελληνικού λαού θα συνεχιστούν, για να κρύψουν το μεγάλο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…