Πληροφορίες για διάγγελμα του πρωθυπουργού – Ανακοινώνει μέτρα ανακούφισης κοινωνικών ομάδων

Μέτρα ανακούφισης των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση σκέφτεται, όπως πληροφορείται το koutipandoras.gr, να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ, πιθανότατα δε και απόψε το βράδυ μέσω διαγγέλματος που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό.

Ενώ η αξιολόγηση προχωρά και υπάρχει πεποίθηση τόσο από το Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα κλείσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε στενό κύκλο συνεργατών του εξέφρασε την άποψη ότι δουλειά και στοίχημα της κυβέρνησης είναι να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη και όχι να λειτουργεί ως φορέας οικονομικών μέτρων που της επιβάλλονται.

Ως εκ τούτου, στόχος του κυβερνητικού επιτελείου και του πρωθυπουργού προσωπικά είναι να ενισχυθούν κατά το δυνατόν δύο πληθυσμιακές ομάδες. Αφ’ ενός οι χαμηλοσυνταξιούχοι που πλήττονται βάναυσα τα τελευταία χρόνια για τους οποίους θα προβλεφθεί μια οικονομική ενίσχυση και αφ’ ετέρου οι κάτοικοι των νησιών που υποδέχονται τους τελευταίους μήνες μεγάλο αριθμό προσφύγων και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας αναμένεται να ανακοινωθεί μηδενισμός του ΦΠΑ στα νησιά όπου βρίσκονται πρόσφυγες και να δοθεί ένα οικονομικό μπόνους στους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Τα νέα μέτρα ανακούφισης των παραπάνω ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr πιθανότατα μέσω διαγγέλματος που θα απευθύνει ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό απόψε το βράδυ. 

Χιονοθύελλα Μπαρμπαρα: Νέα έκτακτη οδηγία – Πότε σταματάνε τα delivery, ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Χιονοθύελλα Μπαρμπαρα: Νέα έκτακτη οδηγία – Πότε σταματάνε τα delivery, ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Tα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά τη Δευτέρα σε περιοχές της Αττικής, ενώ παράλληλα θα…

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστοί δρόμοι στην Αττική – Αποκλείστηκε λεωφορείο στην Εύβοια

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστοί δρόμοι στην Αττική – Αποκλείστηκε λεωφορείο στην Εύβοια

Από το απόγευμα της Κυριακής χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως των βόρειων Κυκλάδων καθώς…