Τα νέα μέτρα «ασπιρίνες» από την κυβέρνηση, για την ανάσχεση της πανδημίας

Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τιθασεύσει την πανδημία οδηγεί σε νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

5392686

Η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τιθασεύσει την πανδημία οδηγεί σε νέα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σήμερα, Τρίτη (02/11) η χώρα κατέγραψε νέο αρνητικό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων φθάνοντας τα 6.700 με 59 θανάτους. Νωρίτερα, στη 13:00 μ.μ. προηγήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Επιδημιολόγων καθώς και η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση της πανδημίας μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα τα οποία θα ισχύουν από το Σάββατο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, έτσι σύμφωνα με την ΚΥΑ η οποία θα δημοσιευτεί την Παρασκευή θα ισχύουν τα εξής:

«Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες», είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί».

«Τα στοιχεία είναι αμείλικτα για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση αν  έχει περάσει ένα εξάμηνο από τη δεύτερη δόση».

Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα μέτρα:

Είσοδος με rapid test στους ανεμβολίαστους που θέλουν να πάνε σε εμπορικά, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, κομμωτήρια. Το ίδιο θα ισχύει και  για την εστίαση τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους.

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα αντί για ένα που ίσχυε μέχρι τώρα.

Απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Επιπλέον, αυξάνονται τα πρόστιμα για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, καθώς θα ξεκινούν από τα 5.000 ευρώ και παράλληλα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης.

Τέλος, θα υπάρξει ποινή στις ομάδες (σ.σ. αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ και της ταυτοπροσωπίας όπως επίσης και αν δεν τηρούνται οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

«Το 40% των κρουσμάτων είναι από την Βόρεια Ελλάδα Το 25% των κρουσμάτων ειναι σε παιδιά κάτω των 18 ετών .Το 100% των κρουσμάτων είναι απο την μετάλλαξη Δέλτα .Σήμερα έιχαμε 420.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας ειναι 1,6%. νοσηλεύονται 2832 πολίτες .Το κύριο όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…