Πλεύρης: Η υπουργοποίηση του στερεί τη «χαρά» υπεράσπισης των αστυνομικών στην υπόθεση για τον Ζακ

Θα τον θυμόμαστε πάντα ως τον δικηγόρο που έτρεξε να υπερασπιστεί τους αστυνομικούς που φαίνονται στο βίντεο να κλοτσούν τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο ενώ ψυχορραγούσε

NewsRoom 16/09/2021 | 15:55

Εκτός της υπεράσπισης των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου βγαίνει ο Θάνος Πλεύρης μετά την ανάληψη καθηκόντων Υπουργού Υγείας.

Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, για το αν ο Θανάσης Πλεύρης «παραμένει συνήγορος των αστυνομικών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην δοφονία του;», ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του Υπουργού με την ιδιότητα του Δικηγόρου. 

Σύμφωνα με τον νόμο 4622/2019, για κάθε μέλος της κυβέρνησης «αναστέλλεται αυτοδικαίως η άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και δημοσίου λειτουργήματος ή καθηκόντων σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα του Δημοσίου Τομέα» (άρθρο 70, παρ. 1).

Με βάση αυτόν τον νόμο, ο εκπρόσωπος τύπου ανακοίνωσε το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του υπουργού και του συνηγόρου, στερώντας έτσι από τον Υπουργό Υγείας την «χαρά» να παραμείνει στο πλευρό των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αθανάσιος Πλεύρης ανέλαβε την υπεράσπιστη των αστυνομικών, οι οποίοι απεικονίζονταν στο βίντεο που έδειχνε αστυνομικούς να κλοτσούν τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο και να καταφεύγουν σε βάναυσες μεθόδους για να του περάσουν χειροπέδες ενώ ψυχορραγεί.

Τέλος, όπως όλα δείχνουν, μόνος του μένει ο Πέτρος Μαντούβαλος, ο δεύτερος δικηγόρος από την πλευρά των αστυνομικών, ο οποίος έχει καταδικαστεί για εμπλοκή στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.