Πλεύρης: «Ενεργοποιείστε το πρωτόκολλο Ωμέγα»

Το σατιρικό κείμενο του @giorgosmit, για την έσχατη απόφαση της κυβέρνησης...

20.000 κρούσματα. Ο Πλεύρης αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Απαιτούνται δραστικά μέτρα. Σηκώνει το τηλέφωνο, και λέει “ενεργοποιείστε το πρωτόκολλο Ωμέγα”. Στα βάθη του Μαξίμου αρχίζει να βαράει συναγερμός. Πανικόβλητα βήματα ακούγονται στους διαδρόμους. 

Οι μετακλητοί ανοίγουν με τρεμάμενα χέρια σφραγισμένους φακέλους με εντολές που ήλπιζαν να μη χρειαστούν ποτέ να διαβάσουν. Οι χειρότεροι φόβοι τους επιβεβαιώνονται. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται στο κινητό, διακόπτοντας το Μoχίτο του στη μέση. 

Δυο ειδικά εκπαιδευμένοι υπάλληλοι αφαιρούν κλειδιά που έχουν στο λαιμό τους, και μετρώντας αντίστροφα τα γυρνάνε ταυτόχρονα στη κεντρική κονσόλα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ετοιμάζεται να εξηγήσει το αδιανόητο σε ένα έντρομο έθνος: μόλις απαγορεύθηκε η μουσική στα μπαρ. 

Ο υπουργός υγείας κατεβάζει με τρεμάμενα χέρια το ακουστικό. “Το κάναμε κύριοι. Πήραμε την έσχατη απόφαση. May God have mercy on our souls”. 

“Οσοι δεν έχετε κάνει τρίτη δόση, παρακαλώ φύγετε για λίγο από γραφείο μου”

* Disclaimer: Το κείμενο δημοσιεύτηκε ως thread στον λογαριασμό του @giorgosmit στο Twitter, και έχει ξεκάθαρα χιουμοριστικό και σατιρικό χαρακτήρα. ΔΕΝ αποτυπώνει πραγματικά γεγονότα. (ναι, στα ellinika hoaxes απευθυνόμαστε)

** Αναδημοσιεύεται στο koutipandoras.gr με την άδεια του δημιουργού του.

«Φτωχόπαιδο, δουλευταράς, υπόδειγμα οικογενειάρχη» – Οι νέες δηλώσεις Κούγια για τον αστυνομικό

«Φτωχόπαιδο, δουλευταράς, υπόδειγμα οικογενειάρχη» – Οι νέες δηλώσεις Κούγια για τον αστυνομικό

Στη «νέα» υπερασπιστική γραμμή ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο…