Άθλια και ανιστόρητη, η «ιστορική» Συμφωνία για τον Πλεύρη – Νέοι τριγμοί στη ΝΔ

Οι εσωτερικοί τριγμοί στο κόμμα της ΝΔ για άλλη μια φορά δεν μπορούν να κρυφτούν με τον Θάνο Πλεύρη να αδειάζει τον υπουργό Εξωτερικών.

Δε σταματά να δημιουργεί ζητήματα στο εσωτερικό της ΝΔ, η Συμφωνία των Πρεσπών, με το κόμμα να ακροβατεί καθημερινά ανάμεσα στις πραγματικές πολιτικές θέσεις του, τις υποχρεώσεις που καλείται να αναλάβει η κυβέρνηση αλλά και τις παλινωδίες για την ιστορικότητα ή όχι που έχει η Συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία. 

Κατόπιν του σάλου που προκλήθηκε με την καταρχήν αναγραφή του όρου «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών στο κείμενο του υπουργείου Εξωτερικών με την κοινή δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ, ο Θάνος Πλεύρης βρέθηκε καλεσμένος σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή βρισκόμενος στη δύσκολη θέση να εξηγήσει τη θέση της παράταξής του για το θέμα.

Παίρνοντας το λόγο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη, σχολίασε την κυβερνητική εξήγηση περί «αβλεψίας» και «εκ παραδρομής» από ένα κοινό ανακοινωθέν που ελέγχεται και συνυπογράφεται  σε διπλωματικές διαδικασίες, ως γελοίο περιστατικό. Μάλιστα επισήμανε ότι ακόμα βρίσκεται εν αναμονή για τις 158 συγγνώμη. 

Στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης τόνισε για ακόμα μια φορά το στοιχείο της αναγκαστικότητας που ενέχει για τη ΝΔ ως κυβέρνηση η τήρηση της Συμφωνίας, καθώς είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις δεσμευτικές συνθήκες λόγω διεθνούς συμφωνίας.

Ωστόσο, μην μπορώντας να κρύψει τις πραγματικές πολιτικές του θέσεις και απευθυνόμενος στο καλά εδραιωμένο ακροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ χαρακτήρισε τον όρο «ιστορική» που αρχικώς χρησιμοποιήθηκε ως απαράδεκτη αναφορά, δήλωσε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, «αδειάζοντας» κατ’ ουσίαν τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τη θέση του χαρακτηρίζοντας την Συφμωνία των Πρεσπών, ως άθλια και ανιστόρητη. 

Όπως είναι σαφές, οι εσωτερικοί τριγμοί στο κόμμα της ΝΔ για άλλη μια φορά δεν μπορούν να κρυφτούν.

Η καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη ΝΔ το 2018 μαρτυρά την ενεργή και πολύ καλά ενσωματωμένη ακροδεξιά πτέρυγα στο κυβερνόν κόμμα. Οι ανιστόρητοι διαδηλωτές με περικεφαλαίες μεν, χωρίς αιδώ και εσώρουχα δε, στα καρναβαλικά συλλαλητήρια του 2018 ήταν η δεξαμενή ψηφοφόρων που έπρεπε να μη δυσαρεστηθούν προκειμένου να εκλεγεί η ΝΔ κυβέρνηση. 

Οι παλινωδίες της ΝΔ, δε συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την επιτελική κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό της όσο και προς τα έξω και μάλιστα… δεν κρύβονται.