Πλεύρης: «Είναι αποκτήνωση ο ναζιστικός χαιρετισμός του πατέρα μου – Νιώθω πολύ άσχημα»

Ντροπή για λογαριασμό του πατέρα του φέρεται να αισθάνεται ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

My project 1

Ντροπή για λογαριασμό του πατέρα του φέρεται να αισθάνεται ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με αφορμή τη – χωρίς καμία αιδώ – προκλητική κίνηση του Κων. Πλεύρη, να χαιρετήσει ναζιστικά μπροστά στη Μάγδα Φύσσα, μέσα στη δικαστική αίθουσα, και μάλιστα αυτή τη φορά από τα δικηγορικά έδρανα.

Με εντονότατο τρόπο αποδοκίμασε ο Θάνος Πλεύρης την κίνηση του πατέρα του, Κών. Πλεύρη λέγοντας τα εξής:

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του που η δημοκρατία του επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους, ο πρώτος ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί» είπε και συμπλήρωσε:

«Με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι αποκτήνωση» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι στον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή (7/10) ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, απευθυνόταν την ώρα εκείνη στη Μάγδα Φύσσα και θέλοντας να την προκαλέσει…σήκωσε το χέρι και χαιρέτησε ναζιστικά…

H ντροπιαστική αυτή κίνηση έλαβε χώρα μέσα στο δικαστήριο όπου γίνεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής και όπου καταθέτει η μητέρα του δολοφονημένου από ναζί, Παύλου Φύσσα.

Μια κίνηση επίσης, που η έδρα φέρεται να μην… είδε (!).

Μάγδα Φύσσα: Αν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε ένα δικαστήριο και να ακούμε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος, ποιος; Ο Λαγός! Θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων βασάνιζαν οι ίδιοι

Κωνσταντίνος Πλεύρης: Αν ήμασταν στο εξωτερικό δεν θα επιτρέπονταν τα χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κοίταξε τη Μάγδα Φύσσα, σήκωσε το χέρι και χαιρέτησε ναζιστικά.

Ωστόσο, η πρόεδρος και συνολικά η σύνθεση δεν είχε αποχωρίσει από την αίθουσα παρόλα αυτά δεν επέπληξε τον συνήγορο ακόμα και όταν επέστρεψε από τη διακοπή.