Πλημμύρες στην Αθήνα – Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων (video)

Ισχυρή νεροποντή έπληξε την Αττική και ιδιαίτερα το βόρειο τμήμα του νομού, προκαλώντας προβλήματα λόγω του όγκου των υδάτων, καθώς τα φαινόμενα είναι κατά τόπους ισχυρά.

5b5db8851dc5247a238b456d

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προβλήματα σημειώθηκαν κυρίως στο κέντρο της Αθήνας (δήμος Αθηναίων), καθώς και σε Βόρεια Προάστια, Αγίους Αναργύρους, Καματερό, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Χολαργό, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοήθειας, ενώ επιχειρούν 35 συνεργεία με 120 πυροσβέστες. Ωστόσο, όπως σημειώθηκε, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με tweet που δημοσίευσε, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, καθώς και να αποφεύγουν να μετακινούνται σε περιοχές που εκδηλώνονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση του έντονου καιρικού φαινομένου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής και μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ.

Το μετρό δεν σταματάει στον σταθμό Πανόρμου

Προβλήματα και στο δίκτυο του μετρό προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση την Κυριακή στην Αττική.

Συγκεκριμένα, λογω της σφοδρης βροχόπτωσης κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό «Πανόρμου» λόγω της έντονης συσσώρευσης νερού στις αποβάθρες. Οι συρμοί διέρχονται χωρίς όμως να κάνουν στάση.

Νωρίτερα πρόβλημα είχαμε για περίπου 15 λεπτά και στο σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο» καθώς δεν υπήρχε φωτισμός λόγω διακοπών ρεύματος.

 Αποκαταστάθηκε, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα  η κυκλοφορία των οχημάτων και στη λεωφόρο Μεσογείων, η οποία είχε κλείσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης, στην υπόγεια γέφυρα στην Κατεχάκη.  

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στην Καζαντζόγλου, στη Μιχαλακοπούλου, στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, καθώς και στη λεωφόρο Λαυρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, νωρίτερα είχε διακόπει η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, στην οδό Καυταντζόγλου, από την οδό Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, στην Μιχαλακοπούλου, από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων και στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, από την οδό Κονίτσης μέχρι την Σώρου.

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου, καθώς και στον Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο, αλλά και στον Περισσό, όπου η στάθμη του νερού ανέβηκε ακόμα και στο 1 μέτρο.