Πλειστηριασμοί και φαρμακεία προκαλούν εσωκομματικούς τριγμούς σε ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής

Έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις και διεργασίες έχει προκαλέσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης η στάση που τήρησαν χθες στη Βουλή κατά την ψήφιση των τροπολογιών τόσο για τους πλειστηριασμούς όσο και για το άνοιγμα του φαρμακευτικού κλάδου.

591a2b981dc52481638b4613 2

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του koutipandoras.gr τόσο στη ΝΔ, όσο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι (το νέο Κίνημα Αλλαγής δηλαδή) δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιδρούν με το σκεπτικό ότι, όπως λένε, τα κόμματά τους θυσίασαν στον βωμό της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση την ατζέντα τους.

Πράγματι, στα πηγαδάκια του Μοσχάτου, της Χ. Τρικούπη και της Σεβαστουπόλεως συζητείται έντονα το γιατί οι ηγεσίες των κομμάτων δεν στήριξαν τις κυβερνητικές τροπολογίες για τα δύο αυτά μείζονα θέματα. Και τούτο διότι είναι τα ίδια κόμματα που διαχρονικά στέκονταν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον μάλιστα για λαϊκισμό όταν μιλούσε για τους πλειστηριασμούς ή στήριζε το συνδικάτο των φαρμακοποιών που αντιστεκόταν στο άνοιγμα του επαγγέλματος.

Κατά τα ίδια στελέχη πάντως η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή και σαφής: υποστηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τα ίδια τους τα κόμματα λειτουργούν λαϊκίστικα και με μικροπολιτική λογική ακριβώς για να χτυπήσουν την κυβέρνηση σε ευαίσθητα θέματα όπως τα δύο παραπάνω. Η στάση αυτή ωστόσο, έχει προκαλέσει εκνευρισμό κυρίως στα μη επαγγελματικά και προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων τα οποία αισθάνονται προδομένα από την κοινοβουλευτική συμπεριφορά των κομμάτων που στηρίζουν.

Διότι όπως εύλογα ψιθυρίζουν «μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδεικνύεται ο καλύτερος φίλος των δανειστών περνώντας ό,τι οι άλλοι δεν μπορούσαν χωρίς να ανοίγει μύτη, αλλά δεν δικαιολογείται εμείς να μην στηρίζουμε αυτά για τα οποία αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια».