Πλειοψηφία 153 βουλευτών μέτα τις χθεσινές απώλειες και "λαβωμένο" γόητρο

Με απώλειες για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τόσο σε επίπεδο αριθμού βουλευτών όσο και γοήτρου, υπερψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές από τους 155 που αριθμούσε η κυβενρητική πλειοψηφία μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, καθώς ο Στάθης Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία και ο Νίκος Νικολόπουλος από τους ΑΝ.ΕΛ καταψήφισε. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

tsipras kammenos 34

Με απώλειες για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόσο σε επίπεδο αριθμού βουλευτών όσο και γοήτρου, υπερψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο με το δεύτερο «πακέτο» προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της «υποδόσης» των 2 δισ. και των 10 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 153 βουλευτές από τους 155 που αριθμούσε η κυβενρητική πλειοψηφία μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, καθώς ο Στάθης Παναγούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία και ο Νίκος Νικολόπουλος από τους ΑΝ.ΕΛ καταψήφισε. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο κ. Παναγούλης με γραπτή δήλωσή του είχε προαναγγείλει πως θα απέχει από την ψηφοφορία, ωστόσο, τόνισε πως στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε πράξη τα όσα είχε πει από το πρωί και καταψήφισε το νομοσχέδιο. Αμφότεροι τέθηκαν εκτός των κοινοβουλετικών ομάδων τους αλλά αρνούνται προς το παρόν να παραδώσουν τις έδρες τους.

Απαντήσεις για την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την Παρασκευή μετά το μεσημέρι ο Στάθης Παναγούλης, όπως γνωστοποίησε με δήλωσή του στο facebook.

Νικολόπουλος: Παραμένω στη Βουλή ως τρίτος, ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος

Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε προειδοποιήσει από το πρωί της Πέμπτης σχετικά με τις προθέσεις του για την ψηφοφορία, τονίζοντας ότι «είμαι αντίθετος σε κάθε έννοια επιλεκτικής και μέσω των δικαστηρίων προστασίας της πρώτης κατοικίας».

Ο Πάνος Καμμένος του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του σε περίπτωση που καταψηφίσει και μετά την ψηφοφορία γνωστοποίησε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι ο Ν. Νικολόπουλος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο του κόμματος.

Η παραίτηση Σακελλαρίδη μετά από αίτημα Τσίπρα

Πλήγμα, όχι στην αριθμητική, αλλά στο γόητρο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ αποτελεί αναμφίβολα και η παράδοση της έδρας του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μετά από σχετικό αίτημα του Αλέξη Τσίπρα. 

Πρόκειται για πρώην στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζουμε την πετυχημένη υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας, που δύο μήνες μετά τις εκλογές αρνήθηκε να στηρίξει τα μέτρα που στους βασικούς τους άξονες είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι και σε κάθε περίπτωση ήταν γνωστά πριν τις πρόσφατες εκλογές στις οποίες ο κ. Σακελλαρίδης ήταν υποψήφιος.

Σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό το πρωί της Πέμπτης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε γνωστοποιήσει πως δεν προτίθεται να παραστεί στη ψηφοφορία για τη νέα δέσμη μέτρων, γεγονός που έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του.

Μιλώντας στο koutipandoras.gr, η Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε την άποψη της κυβέρνησης για το ζήτημα, κάνοντας λόγο για ανεύθυνη και ασυνεπή στάση από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αφού ο πρώην πλέον βουλευτής γνώριζε όταν έβαλε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές πως θα κληθεί να ψηφίσει τα συγκεκριμένα μέτρα.

Η επιστολή παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

ελεφάντη

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Σάλο προκαλέσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει…

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…