Πλήγμα η ποινική δίωξη για Μαρινάκη-Ολυμπιακό

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις που αναμένεται να επιφέρει αυτή η απόφαση και τις παράπλευρες συνέπειες που μπορεί να επιφέρει στους Πειραιώτες.

Η ποινική δίωξη της Εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή – διακίνηση – χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, βάζει πια σε σοβαρές περιπέτειες τόσο τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, άμεσα η υπόθεση ανατίθεται σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς που σημαίνει  πως η διαδικασία δικονομικά είναι καθορισμένη. Όταν ολοκληρωθεί και η κατάθεση των μαρτύρων, θα κληθεί ο κατηγορούμενος σε απολογία και εκεί θα αποφασιστεί η τύχη του. Εκεί θα   αποφασιστεί αν θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι (εκτός της απαγόρευσης από την χώρα) και ποιοι θα είναι αυτοί (προφυλάκιση ή εγγυοδοσία κλπ). 

Όσον αφορά τις «αθλητικές» συνέπειες, αυτές θα ξεκινήσουν αν και εφόσον παραπεμφθεί εν συνεχεία στο ακροατήριο με αμετάκλητο βούλευμα. Τότε, εντός 15 ημερών θα εκδοθεί διαπιστωτική πράξη από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού με την οποία θα απαγορεύει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, όχι μόνο να είναι πρόεδρος, αλλά ακόμα και απλό μέλος του Δ.Σ. των «ερυθρόλευκων»! Πράγμα που έτσι κι αλλιώς ήδη ισχύει από την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο.

Με το αμετάκλητο βούλευμα θα δημιουργηθεί ζήτημα και στην ιδιότητά του ως μέτοχος του Ολυμπιακού, αφού σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο θα υπάρχει κώλυμα στο πρόσωπό του και θα πρέπει να παραδώσει και τις μετοχές του. Διαφορετικά προβλέπεται ανάκληση πιστοποιητικού για την ΠΑΕ.

Αυτό που θα πρέπει να διευκρινιστεί εδώ είναι πως από την εμπλοκή του στην υπόθεση με την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο, στον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει επιβληθεί μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, όμως πειθαρχικά δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ποινή από δικαστές προς τον Έλληνα εφοπλιστή.

Από εκεί και μετά τον λόγο παίρνει η ΕΠΟ και η Επιτροπή Δεοντολογίας (υπάγεται στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία), η οποία πιθανότατα θα παρέμβει για να επιβάλλει στον Βαγγέλη Μαρινάκη απαγορεύσεις που αφορούν την ενασχόλησή του σε οποιοδήποτε αξίωμα. Με λίγα λόγια δεν θα μπορεί να ασκεί θεσμικά τον ρόλο του και θα κηρυχθεί έκπτωτος.

Το μεγαλύτερο πλήγμα αφορά το πρεστίζ του Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και αυτό του Ολυμπιακού

Η UEFA, που πληροφορήθηκε τις εξελίξεις και παρακολουθεί τα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν έχει κινηθεί ακόμα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Τώρα όμως μετά την εμπλοκή του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού με την δικαιοσύνη, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που θα παρέμβει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον σύλλογο του Πειραιά…

Υπενθυμίζεται ότι κάθε άνοιξη οι σύλλογοι που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οφείλουν να καταγράψουν σε επίσημο έγγραφο αν μέλος ή στέλεχος της ομάδας αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κατηγορία.

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (Video)

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» (Video)

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι τον Μητσοτάκη και ζητούσαν προσλήψεις και «όχι ιδιωτικοποιήσεις».