Plaza μας κάνουν;

Στα πολλά ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα μετά το άρον άρον κλείσιμο της υπόθεσης Χαϊκάλη από τον εισαγγελέα Εφετών έρχεται…

podarakia 0

Στα πολλά ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα μετά το άρον άρον κλείσιμο της υπόθεσης Χαϊκάλη από τον εισαγγελέα Εφετών έρχεται να προστεθεί το εξής κρίσιμο: Ποιός θα μπορούσε να πάρει την άδεια του Plaza στην πλατεία Συντάγματος όπου έλαβε χώρα η επίμαχη συνάντηση Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου για να τοποθετήσει εκ μέρους του Αποστολόπουλου κάμερα στο ταβάνι του μπαρ, όπως αναφέρει ότι συνέβη στο πόρισμά του ο εισαγγελέας; Κάποιος ισχυρός παράγοντας προφανώς.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις σελίδες 2-3 του πορίσματός του ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος χρησιμοποιεί στο σκεπτικό του ότι ο Αποστολόπουλος (το προσελθέν στη συνάντηση πρόσωπο) “είχε και αυτό “παγιδεύσει” το χώρο, α) με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης” και β) με κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι της οροφής”, σύμφωνα με τις καταθέσεις του Παύλου Χαϊκάλη και του Πάνου Καμμένου. Ο εισαγγελέας χρησιμοποιεί το στοιχείο αυτό ως αντένδειξη πρόθεσης χρηματισμού από τη μεριά του Αποστολόπουλου. Κρατάμε λοιπόν την επίσημη παραδοχή πως ο Αποστολόπουλος ή κάποιος εκ μέρους του, είχε τοποθετήσει συσκευές καταγραφής στο ξενοδοχείο, σε σημεία μάλιστα που απαιτείται η άδεια ή τουλάχιστον η ανοχή της διεύθυνσης του ξενοδοχείου αφού ουδείς μπορεί να τοποθετήσει μια κάμερα στο ταβάνι και να περάσει εντελώς απαρατήρητος.

 



 

Δεύτερο στοιχείο που ενισχύει τον προβληματισμό μας είναι πως μέτοχος στο εν λόγω ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος είναι γνωστός επιχειρηματίας που διατηρεί σοβαρό μερίδιο μετοχών και στην τράπεζα στην οποία έχει το δάνειό του ο Παύλος Χαϊκάλης, δάνειο που εμφανίζεται ικανός να “παγώσει” ο Αποστολόπουλος μέσω των διασυνδέσεών του. Με άλλα λόγια, αν ο Αποστολόπουλος είχε όντως πρόθεση να χρηματίσει το Χαϊκάλη εμπλέκοντας τη συγκεκριμένη τράπεζα, τότε το Plaza προσφερόταν, εξαιτίας του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη, ως χώρος συνάντησης με το Χαϊκάλη. 

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τη διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ του Plaza κα. Βάνα Λαζαράκου η οποία διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο κάποιος να έλαβε άδεια τοποθέτησης τέτοιας συσκευής στο ταβάνι του μπαρ όπως επίσης και το ενδεχόμενο κάποιος να το έπραξε χωρίς να γίνει αντιληπτός. “Το ξενοδοχείο μας δεν ασχολείται με αυτή την ιστορία κι αποκλείεται κάποιος να τοποθέτησε κάμερα στο ταβάνι του μπαρ μας” είπε η κα. Λαζαράκου. Πιο σημαντική ωστόσο είναι η διαβεβαίωση της ότι κανένας δικαστικός ή αστυνομικός λειτουργός δεν απευθύνθηκε στη διεύθυνση του ξενοδοχείου με σκοπό να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τοποθετήθηκαν οι συσκευές καταγραφής στις οποίες αναφέρεται στο πόρισμά του ο ίδιος ο εισαγγελέας.

Άρα δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: Είτε δεν υπήρχαν συσκευές καταγραφής τοποθετημένες για λογαριασμό του Αποστολόπουλου σύμφωνα με την επίσημη θέση του Plaza κι άρα καταρρέει το σκεπτικό της απόφασης του εισαγγελέα που στέλνει την υπόθεση στο αρχείο είτε κάποιος ισχυρός παράγοντας πήρε άδεια από το ξενοδοχείο για να τοποθετήσει την κάμερα και το ξενοδοχείο ψεύδεται δημόσια και είναι συνένοχο. Σε κάθε περίπτωση ο εισαγγελέας όφειλε να ερευνήσει αυτά τα ενδεχόμενα κι αν όντως διαπίστωνε πως υπήρχαν συσκευές καταγραφής για λογαριασμό του Αποστολόπουλου να ερευνήσει ποιός παράγοντας “έπεισε” τη διεύθυνση του ξενοδοχείου να συμμετάσχει στη διαδικασία παγίδευσης του χώρου και ποια είναι τα κίνητρά του.  Αντ’ αυτού ο εισαγγελέας προτίμησε να κλείσει την υπόθεση στο αρχείο με διαδικασία εξπρές τρεισήμισι ημερών, απόφαση πάνω στην οποία η κυβέρνηση έχει “καβαλήσει” για να καταδείξει την καταγγελία Χαϊκάλη ως ασύνδετη. Φαίνεται πως κάποιοι γελάνε εις βάρος μας και μας κάνουν… plaza.

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Meteo καιρός

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι φαινόμενα σε 3 περιοχές της χώρας σύμφωνα με νέα ανάλυση του…

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…