Newsroom

Newsroom

Πλατινί: "Ευχαριστώ και αντίο"

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Μισέλ Πλατινί, για να συμμετάσχει για τελευταία φορά στο ετήσιο κονγκρέσο της UEFΑ.

573069aa1dc524725c8b4574

Ο Γάλλος παράγοντας αποδέχτηκε την πρόσκληση να παραστεί στο συνέδριο προκειμένου να αποχαιρετήσει την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου, από την προεδρία της οποίας παραιτήθηκε τον περασμένο Μάιο.

Ο Πλατινί στην έναρξη των εργασιών της UEFA μίλησε, μετά από ειδική άδεια, για την τιμωρία του με τετραετή αποκλεισμό από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και για μια ακόμη φορά δήλωσε αθώος για τα όσα τον κατηγορούν: «Εχω ήσυχη τη συνείδηση μου και θα συνεχίσω τη δικαστική μάχη για να αποκαταστήσω τ’ όνομα και την τιμή μου. Δεν έχω κάνει κάτι μεμπτό και αυτό θα αποδειχθεί κάποια στιγμή στις δικαστικές αίθουσες», τόνισε αρχικά ο Πλατινί, φορτισμένος συναισθηματικά, και συμπλήρωσε:

«Ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας σήμερα. Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά εμφανίζομαι μπροστά σας για την τελευταία μου ομιλία. Από εδώ και πέρα θα συνεχίσετε χωρίς εμένα για λόγους που δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν. Ο καθένας έχει δικαίωμα στη γνώμη του. Το βασικό είναι το ποδόσφαιρο. Από παιδί έπαιζα ποδόσφαιρο. Τις χαρές τις κακές στιγμές έμαθα να χάνω και να κερδίζω. Μόλις τελείωσε η καριέρα μου συνέχιζα να υπηρετώ το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Σας τα λέω όλα αυτά γιατί πολλοί τον ξεχνούν. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι. Είναι το παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά πέντε ετών. Ολοι κλωτσάμε μια δερμάτινη μπάλα.»

Και συνέχισε στο ίδιο ύφος: «Αυτό το παιχνίδι είναι ομαδικό. Και η ομάδα βάζει τους προσωπικούς εγωισμούς στο παρασκήνιο. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο και το πιο απλό άθλημα. Μαζί προσπαθήσαμε να το προστατέψουμε. Θα συνεχίσετε αυτήν την προσπάθεια χωρίς εμένα. Οπως είχα πει στη δική μας συνέλευση το παιχνίδι πριν γίνει προϊον πρέπει να είναι θέαμα. Ο κόσμος όπως κι εγώ ονειρεύεται ένα καλύτερο παιχνίδι. Είναι οι άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν μια selfie με τον Μπενκεμπάουερ με τον Ζιντάν τον Ρονάλντο. Το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο. Μαζί πετύχαμε πολλά. Κάναμε πολλά και νομίζω το τρένο είναι στο σωστό δρόμο. Ομως έχουμε πολλά να κάνουμε για να μείνει ζωντανό παρά τις απειλές. Ενα είναι το ποδόσφαιρο και αυτό δεν ανήκει ούτε στην FIFA ούτε στην UEFA.»

Καταλήγοντας ο Πλατινί, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνηση, τόνισε: «Σήμερα θα ήθελα πολύ απλά να σας πω ένα ευχαριστώ γι αυτά τα εννιά χρόνια. Νομίζω κάναμε καλή δουλειά. Νομίζω πως είστε υπερήφανοι γι’ αυτά που πετύχαμε όλοι μαζί. Γι’ αυτό και ήθελα να εμφανιστώ μπροστά σας στις 55 ομοσπονδίες που με εκλέξατε. Να σας πω ένα ευχαριστώ. Φίλοι και φίλες του ποδοσφαίρου σας χαιρετώ.»

Να σημεωιθεί ότι η Ιταλίδα Εβελίνα Κριστιλίν,60 ετών, μοναδική υποψήφια, εξελέγη εκπρόσωπος της UEFA στο συμβούλιο της FIFA.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…