«Πλάτη» στη φοροδιαφυγή η πρόταση Θεοχάρη για το πρόβλημα στη Σαμοθράκη (video)

Μετά την κυβερνητική ολιγωρία στο πρόβλημα που προέκυψε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης - Αλεξανδρούπολης και τις καθυστερήσεις από πλευράς Πολιτείας για λύση, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εμφανίστηκε σήμερα για να προτείνει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκοπεύει να ανακουφίσει το ακριτικό νησί από την ταλαιπωρία του τελευταίου διαστήματος. Έτσι ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Τουρισμού, δήλωσε ευθαρσώς ότι η λύση είναι να κάνει τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή. 

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Χάρης Θεοχάρης ως πρότεινε ένα από τα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων της Σαμοθράκης να αναστείλει η ΑΑΔΕ τους φορολογικούς ελέγχους στο νησί,

«Εμείς θα στηρίξουμε τα αιτήματά τους όπως το έχουμε κάνει. Μπορεί παράδειγμα ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ να ήταν να πάει να εξετάσει για αποδείξεις, προφανώς τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν μια καταστροφή πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη κατανόηση», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα, συνέχισε τη σκέψη του, αναφέροντας ότι «δεν είναι ζήτημα της φοροδιαφυγής, ή τους ελέγχους για ζητήματα εργασίας από το ΣΕΠΕ. Δεν μπορεί τη στιγμή που ο άλλος καταστρέφεται να εξαντλείς την αυστηρότητα σου, ή να στέλνεις τους ελέγχους εκεί πέρα. Αυτά έγιναν και γίνονται όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα γίνουν ακόμα περισσότερα το επόμενο διάστημα».

Το μήνυμα δηλαδή που στέλνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια στόματος υπουργού της στους κατοίκους, επιχειρηματίες και εργαζόμενους της Σαμοθράκης είναι ότι έχουν το ελεύθερο και την περίοδο χάριτος για να φοροδιαφεύγουν και να καταστρατηγούν εργασιακά δικαιώματα ώστε να ανακουφιστούν από τα προβλήματα που η ίδια η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει. 

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν, ο Χάρης Θεοχάρης έχει διατελέσει επικεφαλής της ΑΑΔΕ.