Πλάτες στους μιντιάρχες από βουλευτές με αφορμή τον Κατρούγκαλο

Ότι βρίσκονται σε "αγαστή σύμπνοια" με κάποια δελτία των 8 κατηγόρησε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ο Νίκος Βούτσης, με αφορμή την αντιπαράθεση που ξέσπασε στη συζήτηση του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει επαναπρόσληψη 4.000 δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπουργός Εσωτερικών παρείχε πλήρη στήριξη στο Γιώργο Κατρούγκαλο του οποίου την ηθική υπόσταση αμφισβητούν τα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης.

dimosio 3

Ότι βρίσκονται σε “αγαστή σύμπνοια” με κάποια δελτία των 8 κατηγόρησε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ο Νίκος Βούτσης, με αφορμή την αντιπαράθεση που ξέσπασε στη συζήτηση του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει επαναπρόσληψη 4.000 δημοσίων υπαλλήλων. Ο υπουργός Εσωτερικών παρείχε πλήρη στήριξη στο Γιώργο Κατρούγκαλο του οποίου την ηθική υπόσταση αμφισβητούν τα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης.

«Δεν είχαμε γνώση πόσο ενοχλεί η προσπάθεια εφαρμογής μίας πολιτικής έξω από τις μνημονιακές διαδικασίες. Ενοχλεί πάρα πολύ», δήλωσε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «Ανεφύη αυτό το ζήτημα σε αγαστή σύμπνοια των κέντρων που εφάρμοσαν αυτές τις πολιτικές. Δεν υπάρχει κανένα θέμα ασυμβίβαστού ή ωφέλειας. Υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στον Γ. Κατρούγκαλο». «Ο Γ. Κατρούγκαλος, όπως και άλλοι δικηγόροι, ήταν αρωγός στους εργαζόμενους για να επαναπροσληφθούν. Θα υπήρχε πρόβλημα αν ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση. Είναι σε απόλυτη συνάφεια ότι πολίτες που με την πολιτική και επαγγελματικής τους δραστηριότητα εργάσθηκαν για να επαναπροσληφθούν οι αδίκως απολυθέντες», τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατήγγειλε ότι «σε αγαστή σύμπνοια με κάποια δελτία των 20.00, αντί να συζητάμε τι έφεραν τα νομοσχέδια, αυτό με το οποίο ασχολούνται σε πλήρη συνεννόηση μαζί σας, είναι προδιαδικαστικά ζητήματα».

Στην αναφορά του υπουργού αντέδρασε έντονα ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος όρθιος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού φωνάζοντας ότι «είναι θέμα ηθικής τάξης». «Απολύτως πολιτικά το έβαλα, δεν είχε προσωπική αναφορά», του απάντησε ο κ. Βούτσης, ενώ ο κ. Κικίλιας είπε «πολιτικά θα απαντήσω». Ο προεδρεύων Μιχάλης Κριτσωτάκης ζήτησε από τον βουλευτή της ΝΔ να καθίσει στη θέση του, κάτι το οποίο αρνήθηκε να πράξει.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας μιλώντας επί προσωπικού τόνισε ότι «η αριστερά κάνει μπίζνα τον αντιμνημονιακό λόγο» και ο κ. Βούτσης τον ρώτησε: «Αυτοί οι εργαζόμενοι χωρίς δικηγόρο θα πήγαιναν; Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν. Χωρίς δικηγόρο θα πήγαιναν;». «Το είχε επάγγελμα στις εποχές του αντιμνημονίου και το εξαργυρώνει τώρα», επέμεινε ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στον Γ. Κατρούγκαλο. «Να μην ανοίξουμε και εμείς το στόμα μας», ήταν το σχόλιο του κ. Βούτση.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε σχεδόν από την έναρξη της συνεδρίασης επικαλούμενο ζήτημα πολιτικής ηθικής. Ο εισηγητής του Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι «η παρουσία του δημιουργεί θέμα μείζονος πολιτικής ηθικής.

«Εμείς έχουμε τοποθετηθεί για το θέμα, αλλά δεν πρέπει να σταματήσει η διαδικασία», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Την «θωράκιση του πολιτικού συστήματος ώστε να μην εκδηλώνεται η σύγκρουση συμφερόντων», ζήτησε ο εισηγητής του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα μείνει στη συζήτηση, ενώ παρόμοια στάση κράτηση και η Χρυσή Αυγή διά του Ηλία Παναγιώταρου.

ΦΩΤΟ: ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, eurokinissi

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…