Newsroom

Newsroom

Πλαστό ηλεκτρονικό μήνυμα για επιστροφή φόρου κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ελληνική αστυνομία σχετικά με την κυκλοφορία μηνύματος μέσω διαδικτύου με φερόμενο αποστολέα το ΙΚΑ ενημερώνοντας τους…

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ελληνική αστυνομία σχετικά με την κυκλοφορία μηνύματος μέσω διαδικτύου με φερόμενο αποστολέα το ΙΚΑ ενημερώνοντας τους πολίτες ότι είναι ‘’πλαστό’’. Συγκεκριμένα, εφιστάται η προσοχή στους πολίτες αφού με το μήνυμα επιχειρείται η «αλίευση» προσωπικών δεδομένων. Το mail-μαϊμού με υποτιθέμενο αποστολέα το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, απευθύνεται σε φορολογούμενους και παραπέμπει σε μία φόρμα, η οποία τους καλεί να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, προκειμένου να λάβουν κάποιου είδους επιστροφή φόρου.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας:

‘’Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σχετικά με υπόθεση διακίνησης, μέσω διαδικτύου, απατηλού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται από χθες (5-3-2012) στο διαδίκτυο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «[email protected]», με φερόμενο ως αποστολέα το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.).

Με το απατηλό αυτό μήνυμα επιχειρείται η «αλίευση» προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα οι παραλήπτες ενημερώνονται ότι δήθεν δικαιούνται επιστροφή φόρου και παραπέμπονται σε υπέρ – σύνδεσμο («http://www.ronos. bg/flash/ronos/solo/gr/ika/IKA.htm»), τον οποίο αφού «κλικάρουν», μεταφέρονται σε ιστοσελίδα που τους προτρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία ταυτότητας τους, αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά. προσωπικά τους δεδομένα.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα. Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες (όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κ.ά.) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου’’.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…